Затриманий після вбивства підлітка у фунікулері військовослужбовець був напідпитку, – ДБР

Фото: t.me/kyivoperat

Військовослужбовець, затриманий після вбивства 16-річного хлопця в київському фунікулері, ніколи не працював в Державному бюро розслідувань (ДБР).  Про це заявила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

– Соцмережами шириться дезінформація, що це нібито колишній працівник ДБР. Наголошую – це не відповідає дійсності! — пояснила Сапьян.

Вона додала, що наразі підозрюваний відсторонений від виконання своїх обов’язків в правоохоронному органі (УДО), сьогодні йому обиратимуть запобіжний захід. Наразі він перебуває в СІЗО.

– Управління державної охорони та його керівництво максимально співпрацює зі слідством, – запевнила Сапьян.

Вона сказала, що фігуранта було затримано одразу після трагічної події. За словами Сапьян, експертиза підтвердила, що під час трагедії чоловік був у стані алкогольного сп’яніння.

– Те що він був на підпитку встановила експертиза. 1,2 проміле алкоголю в крові, – розповіла радниця з комунікацій..

За даними Офісу Генерального прокурора, затриманому повідомлено про підозру в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Хлопцю було 16 років. Фото: facebook.com/alena.denga

  • Конфлікт у київському фунікулері стався  7 квітня. За версією друзів Максима Матерухіна, нетверезий чоловік став приставати до підлітків з питанням про “борг батьківщині”.
  • За даними ДБР, що під час конфлікту Максим головою розбив віконне скло та порізав шию. Хлопець помер до приїзду медичної допомоги. Затримано військовослужбовця 1994 року народження. За даними ЗМІ, це Артем Косов. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *