У ДБР розповіли подробиці смерті чоловіка після нападу на прикордонника

Фото: dbr.gov.ua

ДБР розслідує обставини смерті чоловіка на Буковині під час спроби нелегального перетину кордону та після нападу на прикордонника. Про це 1 липня повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

– Працівники ДБР розпочали досудове розслідування смерті чоловіка, який намагався нелегально перетнути україно-румунський кордон… Правоохоронці вивчають усі обставини справи, тривають слідчі дії. Попередня кваліфікація правопорушення: умисне вбивство (ч. 1 ст. 115 КК України). Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону, – розповіли в відомстві.

За попередніми даними слідства, 29 червня близько 21:40 у Вижницькому районні Чернівецької області при спробі перетину кордону між двома чоловіками та військовослужбовцем одного з прикордонних загонів сталася сутичка. Чоловіки з ножем та газовим перцевим балончиком намагалися напасти на військовослужбовця, а той у відповідь застосував табельну зброю. У результаті загинув 24-річний чоловік, ще один – перебуває в лікарні. Прикордоннику також заподіяно тілесних ушкоджень.

Фото: dbr.gov.ua

  • 30 червня про загибель чоловіка на кордоні повідомив журналіст Віталій Глагола у своєму телеграм-каналі. Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко підтвердив інцидент у коментарі ЗМІ.
  • 25 травня на Закарпатті стріляли в прикордонника, який намагався перешкодити чоловікам незаконно перетнути кордон. Зловмисники відкрили вогонь та втекли на територію Румунії. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *