Росія вдарила трьома дронами по храму на Херсонщині, він згорів

Фото: facebook.com/alexandr.prokudin.7

Росія вдарила трьома дронами по храму Православної церкви України у селі Зміївка Бериславського району, він згорів. Про це повідомили начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін і Херсонська єпархія ПЦУ.

– Так нині виглядає Православна Свято-Архангело-Михайлівська церква у Зміївці Бериславського району. Сьогодні (1 липня. – Авт.) вдень росіяни завдали три удари дронами по храму. Через це виникла пожежа. Церква вже не вперше опиняється під ворожим обстрілом. Пошкоджені вікна, покрівля, дзвіниця, – написав Прокудін у своєму телеграм-каналі.

У Херсонській єпархії ПЦУ розповіли, що цього разу удар по храму Архистратига Михаїла був катастрофічним, храм фактично згорів разом з усім, що в ньому було. 

– Останній рік храм, який стоїть біля самого Дніпра, фактично не діє, через жахливі обстріли з протилежного окупованого лівого берега. Щомісяця він зазнавав все нових руйнувань, знаходитися біля нього стало небезпечно. Колись цей храм з багатою історією на схилах Дніпра, був окрасою Бериславського краю на Херсонщині. Сьогодні він згорів, – сказано у фейсбуці єпархії.

  • 21 березня у Києві внаслідок ракетної атаки Росії було пошкоджено храм ПЦУ на Татарці.
  • 12 квітня Росія демонтувала купол українського собору у Сімферополі, омбудсмен Лубінець звернувся до ООН.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *