На Львівщині водії фур перекривали трасу через довгі черги на кордонах

На Львівщині водії вантажних автомобілів 4 серпня перекривали трасу на в’їзді до пункту пропуску “Рава-Руська” на знак протесту через тривале очікування при перетині кордону. Пізніше проїзд вдалося відновити. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За його словами, проїзд автошляхом М-09 перекривали близько 50 осіб.

“Таким чином водії великогабаритних вантажівок намагалися протестувати через те, що їм доводиться до чотирьох діб чекати, щоб перетнути кордон на виїзд”, – розповів Козицький.

Він пояснив, що пропускна спроможність пункту “Рава-Руська” складає 300 авто на добу. При цьому станом на вечір 4 серпня там було 950 фур. За словами Козицького, митники працюють понаднормово, щоб пропустити більшу кількість автомобілів, однак потрібно враховувати гуманітарні вантажі та машини з товарами, що швидко псуються, які йдуть без черги.

“Тому іноді доводиться стояти у черзі довше. Ми розуміємо цю проблему і вже працюємо над її вирішенням”, – заявив голова ОВА.

Зокрема, для водіїв облаштували стоянки для відстою, де ставитимуть модульні будиночки. Також вводиться електронна черга на кордоні: водії матимуть змогу зареєструватися в режимі онлайн та під’їжджати на певні дату та час.

Топ-новини зараз:
• Під Слов'янськом ворог втік від ВСУ: вечірнє зведення Генштабу
• Астропсихолог визначила найбільш забобонних представників серед усіх знаків зодіаку
• Кучма пояснив, коли Путін може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні
• 2500 грн на місяць: як і хто може отримати допомогу від Червоного Хреста

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *