СБУ затримала увесь склад окупаційної “виборчої комісії” у Бериславському районі

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Бійці Служби безпеки України затримали 9 колаборантів, які “працювали” на так званій “виборчій дільниці” під час окупації Бериславського району Херсонської області. Про це повідомляє СБУ.

– Контррозвідка Служби безпеки затримала ще дев’ятьох колаборантів, які співпрацювали з агресором під час окупації правобережжя Херсонської області. Усі вони входили до складу так званої “виборчої комісії № 826”, яку рашисти створили у захопленому на той час Бериславському районі, – зазначили силовики.

У спецслужбі також установили особу голови псевдоустанови, що нині ховається від правосуддя на тимчасово окупованій частині території України. За даними слідства, під час перебування на “посаді” жінка організувала проведення незаконного референдуму РФ щодо “приєднання” регіону до складу Росії. Як зазначають правоохоронці, щоб виконати вказівку Москви, колаборантка залучила дев’ятьох місцевих жителів, з яких потім сформувала повний склад “виборчкому”. За її вказівкою підлеглі масово агітували своїх односельців підтримати фейковий плебісцит та “проголосувати” на користь Кремля.

Безпосередньо в день незаконного “референдуму” фігуранти здійснювали дворові обходи приватних будинків із “виборчими скриньками” та фейковими бюлетенями. У ході таких рейдів вони у супроводі озброєних загарбників збирали “голоси за приєднання до РФ”.

Під час визволення регіону “голова виборчкому” втекла разом з окупантами на лівобережжя Херсонщини, а її підлеглі залишилися на правому березі та залягли на дно поблизу лінії зіткнення. Таким чином вони сподівалися уникнути правосуддя. Але співробітники СБУ встановили їхнє місцезнаходження й затримали. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років ув’язнення. Колишнього голову окупаційного “виборчкому” заочно повідомлено про підозру за цією ж статтею Кримінального кодексу України.

  • Раніше СБУ задокументувала підривну діяльність настоятеля Святогірської лаври УПЦ (МП) митрополита Арсенія. За даними слідства, клірик здав окупантам розташування блокпостів Сил оборони у Краматорському районі Донецької області. Це сталося під час його літургії.
  • А до цього Служба безпеки України оголосила підозру поп-рок-музиканту Олексію Піддубному, відомому під псевдонімом Джанго. Артист є уродженцем України, але має російське громадянство та активно виправдовує збройну агресію РФ проти нашої країни.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *