Зеленський у Вільнюсі зустрівся з президентами Литви, Латвії, Чехії та Румунії

Президент Володимир Зеленський на полях саміту Триморʼя зустрівся з президентами чотирьох країн – Литви, Латвії, Чехії та Румунії. Про це повідомив Офіс президента.

З президентом Литви Гітанасом Наусєдою Зеленський обговорив можливості щодо збільшення виробництва необхідного озброєння в обох країнах. Під час зустрічі з президентом Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом вдалося домовитися про безпекові зобов’язання між Україною та Латвією. 

– Конкретний результат нашої сьогоднішньої зустрічі – угода про безпекові зобов’язання між Україною та Латвією. Дякую вам. Також дякую за військову підтримку України та ваше приєднання до ініціативи щодо постачання артилерійських снарядів для України, – заявив Зеленський.

Можливість укладення двосторонньої безпекової угоди Зеленський також обговорив з президентом Чехії Петром Павелом. Президента Румунії Клауса Йоханнісса Зеленський проінформував про російські обстріли Дністровської ГЕС та акцентував на можливих загрозах для Молдови.

Фото Фото 11 Квiтня16:33

  • Ініціатива Тримор’я заснована у 2016 році. Наразі вона об’єднує 12 держав – Австрію, Чехію, Словаччину, Польщу, Угорщину, Румунію, Болгарію, Латвію, Литву, Естонію, Словенію та Хорватію. Мета ініціативи – стимулювати економічний розвиток і партнерство країн-учасниць.
  • Зеленський звернувся до учасників саміту Тримор’я з шістьма пропозиціями.

     
     

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *