Закон про мобілізацію: голоси дали Слуги та група підтримки з інших фракцій, ЄС та Батьківщина утрималися

Під час голосування у ВР за законопроект про мобілізацію у другому читанні кнопки натиснув 351 народний депутат України. “За” проголосували 283 депутати, “проти” – 1, “утрималися” – 49 осіб, не голосували – 18.

У списках поіменного голосування на офіційному сайті Верховної ради зазначено, що проти ухвалення законопроекту загалом проголосував лише один депутат – позафракційний Гео Лерос. Решта присутніх у залі обирали два варіанти – «за» чи «утримався».

Із 235 членів фракції партії «Слуга народу»: за -192, утрималися – 7, не голосували –13, були відсутні – 23

Фракція політичної партії «Європейська солідарність» у повному складі (26 осіб +1 відсутній) утрималася від голосування щодо законопроекту про мобілізацію.

Також переважна більшість тих, хто утримався і відсутні, налічується в «Батьківщині», хоча «за» там проголосували 2 з 24 осіб: Вадим Івченко та Михайло Цимбалюк.

«Платформа за життя та мир» (колишній ОПЗЖ) за двох відсутніх (один із яких Шуфрич) та одного непроголосованого дала 18 голосів «за». Майже одноголосно.

Депутатська група «Доверие» також переважною більшість проголосувала «за» ухвалення законопроекту в цілому. Як і 16 депутатів групи “Восстановление Украини” (один був відсутній). 12 голосів із 17 дали депутати групи «За майбутнє».

У партії «Голос» від голосування утрималася Інна Совсун, решта дала 16 голосів «за», троє були відсутні.

Із позафракційних утримався Дмитро Разумков. Переважна більшість позафракційників, серед яких виключені із «Слуг», підтримали.

  • Особи з інвалідністю підлягають мобілізації в Україні виключно за власним бажанням.
  • Уклонистів обмежать у правах – зокрема, запровадять обмеження на керування автомобілем.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *