У командира Третьої штурмової бригади Андрія Білецького померла мама

Фото: facebook.com/tdanylenko

У командира Третьої штурмової бригади Андрія Білецького померла мама. Про це повідомила дружина колишнього народного депутата журналістка Тетяна Даниленко. У Олени Анатоліївни був рак.

– Олена Анатоліївна зробила все від себе залежне, щоб перемогти хворобу. Лікарі також зробили можливе й неможливе. Рак фактично було подолано, але сил на життя не лишилося, – написала Даниленко у фейсбуці.

Журналістка розповіла, що рак діагностували перед повномасштабним вторгнення Росії. Олена Анатоліївна хотіла лікуватися у рідному Харкові, але “поступилася принципами і погодилася на приватну клініку в Києві”.

Перший день війни жінка зустріла на операційному столі. Вийшовши з наркозу, дізналася, що син воює проти росіян на Київщині й створює новий підрозділ. 

– У перші місяці вторгнення, коли припинилася вся логістика, в її клініці почали закінчуватися медикаменти, їжа, медтехніка… Лікарі та персонал реально жили біля пацієнтів. Олена Анатоліївна настільки з ними здружилася, що лікарі приїхали до неї на похорон, – розповіла Даниленко. 

Андрій Білецький зміг попрощатися з мамою, тому що в той час його викликали на зустріч із командуванням до Києва.

За словами Тетяни, Олена Анатоліївна була сильною і вольовою жінкою. З чоловіком вони інженери електронно-обчислювальних машин. У 90-х мама Андрія Білецького пішла у бізнес, останнім з них була піцерія.

– Вона ходила на всі суди над харківськими націоналістами (за президентства Віктора Януковича. – Авт.) і зібрала цілий жорсткий диск процесуальних порушень, які вказували на те, що справа «Патріота України» (громадська організація Білецького, заснована у Харкові. – Авт.) була замовною  і політично мотивованою, – згадала Даниленко.

  • 18 квітня у віці 77 років помер батько Ані Лорак поет Мирослав Куєк.
  • 16 квітня у 56 років помер Дмитро Капранов – один із братів-письменників.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *