В Одесі від ракетної атаки РФ постраждало генконсульство Китаю

В Одесі від ракетної атаки РФ постраждало генконсульство Китаю

Фото: t.me/odeskaODA

Внаслідок російської нічної атаки на Україну постраждала будівля генерального консульства Китайської Народної Республіки в Одесі. Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

– Агресор навмисне б’є по портовій інфраструктурі — постраждали адміністративні та житлові будинки навколо, а також консульство Китайської Народної Республіки. Це говорить про те, що ворог не звертає ні на що уваги, — написав він у своєму телеграм-каналі.

Кіпер опублікував фото будівлі китайського консульства, де видно розбите скло на вікні.

Фото: t.me/odeskaODA

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко розповів у своєму фейсбуці, що, за попередніми даними, люди у дипломатичній будівлі не постраждали. 

– МЗС України перебуває в контакті із посольством КНР задля зʼясування заподіяної шкоди та надання необхідної допомоги, — написав представник МЗС України. 

Ніколенко зазначив, що будівля генерального консульства Китаю розташована в центрі Одеси та перебуває у власності КНР.

Росія третю ніч поспіль атакувала південь України — Одесу та Миколаїв — крилатими ракетами та ударними дронами. Зокрема, надскладними для ураження надзвуковими ракетами типу Х-22 та “Онікс”. Ціллю РФ знову стали порти зернової угоди. Також постраждали житлові будинки та дитячий садочок. 21-річного хлопця — охоронця цивільної будівлі в Одесі — знайшли під завалами загиблим. Також є один загиблий чоловік внаслідок атаки на Миколаїв. В Одесі постраждали вісім людей. У Миколаєві внаслідок пошкодження триповерхового будинку постраждали 19 людей.

19 липня президент Володимир Зеленський заявив, що знищене росіянами зерно призначалося для Китаю.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *