Міноборони України розробляє антитепловізійну накидку

Фото: mil.gov.ua

У Збройних силах України розробляють антитепловізійне пончо. Про це 19 лютого повідомило Міністерство оборони України.

– В Центральному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення розробляють анти-тепловізійне пончо (накидку). Очікується, що вона поглинатиме інфрачервоне випромінювання. У разі успішного завершення розробок цей виріб допоможе українським військовим залишатися непомітними для ворожих тепловізорів та приладів нічного бачення, – сказано на сайті відомства. 

Наразі в Центральному управлінні тестують п’ять зразків тканин. Матеріали для виготовлення тканини антитепловізійної накидки повинні бути гнучкими та стійкими до навколишнього середовища: атмосферних опадів, не вигорати на сонці, мати маскувальні властивості на місцевості. 

– Специфіка в тому, що нам необхідно створити матеріал, який поглинатиме інфрачервоне випромінювання та матиме низьку теплопровідність. Наша мета – якомога надійніше замаскувати військових і техніку від ворога, – зауважив заступник міністра оборони Віталій Половенко. 

Загалом від початку року в Центральному управлінні затвердили шість удосконалених зразків одягу: зимові рукавички, куртки, утеплені штани, термобілизну та футболки, додали в Міністерстві оборони України.

Фото: mil.gov.ua

  • 12 лютого у Львові відкрили перший в Україні Центр рекрутингу для армії.
  • 2 листопада Міноборони закупило для другої лінії оборони мобільні казарми з душовими та пральнями.
  • 22 жовтня Міноборони поставило на забезпечення в ЗСУ жіночу білизну, яка пройшла всі необхідні випробування в підрозділах. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *