В Україні запроваджують День зупинки кровотеч: де і коли пройде навчання

В Україні 25 травня вперше масштабно відзначать Stop The Bleed Day – День зупинки кровотеч. Представники близько 100 міжнародних та українських компаній одночасно візьмуть участь в онлайн-тренінгу із зупинки кровотеч. Це навчання стане наймасовішим в Україні: в результаті близько тисячі людей опанують навички, завдяки яким у екстреній ситуації зможуть врятувати життя, пише Обозреватель.

В Україні наймасовіший тренінг до Дня зупинки кровотеч проводить FAST Перша допомога і спецпідготовка. Партнерами проєкту виступили благодійна організація PULSE – Pre-hospital focused Ukrainian Life Saving Effort, яка безкоштовно навчає військових такмеду, благодійний фонд “Разом для України”, що передав для тренінгу 1000 турнікетів, а також robota.ua, American Chamber of Commerce та UNIT.City.

До навчання також долучаться такі компанії, як ДТЕК, Уклон, Нова пошта, Фокстрот, Укргазбанк, ДП Медичні закупівлі та інші.

Кампанію Stop The Bleed у 2014 ініціювала Американська колегія хірургів, поставивши завдання навчити понад 200 млн людей у всьому світі зупинці кровотеч. До відзначення 25 травня Stop The Bleed Day – Дня зупинки кровотеч, започаткованого у США, вже долучилися Велика Британія, Ізраїль, Німеччина та міжнародні партнери, такі як Міжнародна асоціація пожежників та Міжнародна асоціація начальників поліції.

“В Америці піклувалися про жертв ДТП, виробничого травмування, терактів та шутінгів. В Україні інший контекст, що робить першу допомогу ще актуальнішою: найзапекліша за 80 років війна, постійні обстріли, мінна небезпека на десятиріччя. Запровадити День зупинки кровотеч на національному рівні – те, що нам “лікар прописав”. Ми рухаємось до цього step by step. Цього року збираємо разом відповідальний бізнес для того, щоб навчитись і заявити про принцип: здатність діяти перемагає страх та невизначеність”, – зазначив співзасновник FAST Перша допомога і спецпідготовка Федір Сердюк.

Організатори та учасники навчання планують встановити національний рекорд та зафіксувати наймасовіше онлайн-навчання із зупинки кровотеч.

Окрім того, акція має на меті підтримати військових. Усі турнікети, які будуть використані під час тренінгу, одразу після його завершення будуть передані благодійній організації PULSE – Pre-hospital focused Ukrainian Life Saving Effort, яка безкоштовного навчає українських військових тактичній медицині. 1000 турнікетів дозволять забезпечити практику для більш як 6000 військових.

За даними North American Rescue, 35% всіх догоспітальних травматичних смертей спричинено саме кровотечею. Масивна кровотеча може вбити людину за 3-5 хвилин. З огляду на те, що середній час прибуття швидкої в Україні складає до 20 хвилин, саме дії очевидця є єдиним шансом врятувати життя в екстреній ситуації.

Топ-новини зараз:

• В Україні запроваджують День зупинки кровотеч: де і коли пройде навчання
• Від сумнівів до захоплюючих побачень: гороскоп на червень
• Поточний тиждень готує несподіваний сюрприз цим знакам зодіаку
• Астрологи назвали найакуратніших представників знаків зодіаку: хто любить порядок

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *