Військовим уже передали 14 розвідкомплексів “Шарк” у межах ініціативи “Око за око”

Мережа ОККО і Фонд “Повернись живим” днями передали ще три розвідкомплекси “Шарк” військовим, кошти на виробництво яких вдалося акумулювати завдяки спільній ініціативі “Око за око”. Про це повідомили 26 липня у пресслужбі ОККО.

Цього разу комплекси отримали 44-та окрема артилерійська бригада, один із розвідувальних підрозділів сил оборони, який зараз працює на півдні, та 190-й навчальний центр ЗСУ. Станом на сьогодні на передовій уже працює 14 розвідкомплексів. Ще 11 уже закупили й готують до передання.

“При підтримці “Шарків” на передовій знищено багато ворожої техніки на десятки мільйонів доларів, серед них самохідні пускові установки “Бук М2”, “Бук М3”, буксовані артилерійські гармати різних типів, САУ, танки, вкрай рідкісна ворожа РЛС “Яструб АВ” тощо”, – зазначили в компанії.

Кожен розвідкомплекс складається з двох безпілотників із якісними відеокамерами, здатними здійснювати трекінг цілі навіть за швидкості об’єкта 100 км/год, пускової установки-катапульти, а також наземної станції керування, інтегрованої в прохідний автомобіль.

У межах ініціативи закуплено 25 додаткових бортів для швидкої заміни втрат на передовій. 10 із них уже передав виробник “Укрспецсистемс”.

Фото: okko.ua

Контекст:

“Око за око” – це спільна ініціатива ОККО та “Повернись живим”, яка тривала з 1 листопада 2022 року до 10 квітня 2023 року. Зокрема, з кожного літра палива Pulls, проданого на заправках ОККО, у цей період по 1 гривні переказували на “Шарки”. Зараз компанія й фонд за аналогічною механікою працюють уже з другою ініціативою – “Око за око 2. Озброїмо ТрО до зубів”. На сьогодні 50% від необхідних 400 млн грн на озброєння бригад територіальної оборони вже акумульовано.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *