Від фільму про коміка Зеленського до бійки з Путіним: Шон Пенн розповів, як його перековбасило

У березні 2022 року Шон Пенн перебував в Україні. Актору та режисеру, крім іншого, вдалося поспілкуватися з президентом України Володимиром Зеленським в той момент, коли була у розпалі війни Росії проти України. Цей період життя Пенна змінив його назавжди. Тепер він розглядає агресивну війну Росії як величезну небезпеку для всіх демократичних країн світу, включаючи США.

Нещодавно у Німеччині відбулася телевізійна прем’єра документального фільму Пенна «Суперсила». Невеликий кінопроєкт став воєнним фільмом, як пояснив газеті Bild сам Пенн.

«Це мав бути невеликий фільм про людину, яка починала як комік, а потім раптово стала президентом. І яка взяла на себе боротьбу з корупцією у своїй країні, – сказала голлівудська зірка. – Пройшло багато часу, потім почалася пандемія, і зйомки відкладалося далі, поки ми не змогли розпочати. Раптом сталося російське вторгнення – і ми опинилися у розпалі війни», – каже Пенн.

Шон Пенн та Володимир Зеленський

Шон Пенн та Володимир Зеленський

У розмові з газетою Пенн також дав можливість зазирнути в себе, усвідомивши, що відбулося в Україні на початку 2022 року.

«Я, напевно, лише за три дні до російського вторгнення усвідомив, що ця війна справді настане. І тоді я зрозумів, що щось подібне може статися у будь-якій точці світу. У будь-якому місці, з будь-якими людьми. З якими я знайомий, наприклад. Або з моїми дітьми, моїми друзями», – розповідає він.

Це може статися у будь-якій точці світу

Це може статися у будь-якій точці світу

Тоді Пенну довелося спішно покинути країну. Подальше перебування тут стало надто небезпечним.

«Ми із двома колегами пройшли кілька кілометрів до польського кордону, залишивши машину на узбіччі дороги. Майже всі машини були зайняті лише жінками та дітьми, у більшості з них не було з собою багажу, а машина – їхня єдина цінна річ», – пояснила голлівудська зірка ще у 2022 році.

Ми пройшли кілька кілометрів до польського кордону

Ми пройшли кілька кілометрів до польського кордону

У Пенна є чітка відповідь на те, що він зробив би з Володимиром Путіним, якби зустрів його. «Я б його вдарив», – каже він. Хоча Пенн називає себе «дитиною війни у В’єтнамі» і виріс із жахливим прикладом перед очима, він більше не може бути пацифістом, коли справа стосується війни в Україні.

«Я ніколи не вірив, що більша кількість зброї приведе до миру. Але в цьому випадку ми повинні дати Україні все, що маємо, щоб зупинити цю війну», – сказав режисер.

Володимир Путін

Володимир Путін  

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *