Що подивитися в кіно з 27 червня: аніме для дітей і моторошна фантастика для дорослих

Цього тижня в український прокат вийде вісім нових кінострічок. 

Тихе місце: День перший (16+)

Жанр: драма/жахи/фантастика, країна – США

У головних ролях: Джимон Гонсу, Джозеф Квінн, Алекс Вулф

Події розгортаються у світі, який зіткнувся з небаченою до того загрозою. На землю висадилися полчища інопланетних монстрів, які геть сліпі, однак володіють бездоганним слухом. Згодом розуміння того, як саме діють прибульці, допоможе людям рятуватися. А поки що, у перший день нашестя, люди залишилися сам на сам зі страхом смерті.

Фантастичний фільм жахів “Тихе місце: День перший” є третім фільмом у франшизі “Тихе місце” та спін-оффом до розказаної раніше історії. Незмінним сценаристом та продюсером залишився Джон Красінскі. Однак цього разу він не знімався у фільмі, а також не направляв його. Режисером та співавтором сценарію став Майкл Сарноскі. Це другий його повнометражний фільм у якості режисера та сценариста. Новий проект анонсували у листопаді 2020 року. Основні зйомки тривали з лютого по квітень 2023 року у Лондоні. Передбачається, що франшиза поповниться ще одним фільмом – продовженням історії персонажів, показаних у перших двох частинах.

Євротур: сімейні канікули (12+)

Жанр: комедія, країна – Франція

У головних ролях: Лоранс Арне, Дені Бун, Фердинанд Редулу

Людо (Дені Бун) та Жюстін (Лоранс Арне) нещодавно одружились і хочуть провести відпустку разом. Вони поїдуть атлантичним узбережжям Європи, зупиняючись у наймальовничіших місцинах. Така подорож – чудова нагода зблизити їхніх синів від попередніх стосунків. Обидва хлопчики скептично налаштовані, однак довга дорога має загладити гострі кути у стосунках новоспечених братів. Все йде не так, як запланували батьки. Але потроху з цього хаосу народився справжній музичний гурт, де кожному з членів родини знайшлося своє місце.

Комедія “Євротур: сімейні канікули” це не просто роуд-муві про сімейні цінності. Над створенням картини працювала також родина. Режисеркою, співавторкою сценарію та виконавицею головної ролі стала Лоранс Арне. Її партнер Дені Бун виконав головну роль. Пара неодноразово втілювала на екрані сімейні пари, так сталося і цього разу. Основні зйомки проходили у п’яти різних комунах атлантичного узбережжя Франції.

Синя в’язниця – Епізод Наґі (12+)

Жанр: аніме/драма/спорт, країна – Японія

У головних ролях: Симадзаки Нобунага, Юма Утида, Кадзуюки Окицу

“Це заморочливо”, – було улюбленою фразою старшокласника Наґі Сеїшіро протягом його нудного життя. Аж поки однокласник Мікаґе Рео, який мріяв про перемогу на чемпіонаті Кубка світу не відкрив прихований скіл Наґі – вміння надихати його грати у футбол та ділитися своїм неймовірним талантом. Одного дня, він отримує запрошення до загадкового проєкту “Синя в’язниця”. Тут на нього чекає зустріч з найвправнішими футбольними нападниками з усієї країни.

Мрія Наґі стати найкращим, поруч із Рео, перенесе цього вундеркінда в досі невідомий йому світ. Формування вундеркінда відбувається тільки після того, як хтось його “відкриє”. Тож тепер неймовірні талант і особистість нападника Наґі Сеїшіро яскраво запалять світ футболу.

Лессі проти викрадачів собак (12+)

Жанр: пригодницький, країна – Німеччина

У головних ролях: Катаріна Шюттлер, Деннис Моен, Аннета Фрір

Хлопчик Фло (Ніко Марішка) вже не раз переконувався у тому, наскільки його собака Лессі розумна та кмітлива. Тож коли влітку батьки запропонували відпочинок, куди не можна буде вирушити разом із собакою, Фло відмовився. І поки батьки відпочивають, він поїхав погостювати до своєї тітки у заміський будинок. Тітка хоче, аби він потоваришував із її прийомними дітьми сиротами Клео (Анна Люсія Гуалано) та Анрі (Пелле Стакен). Місцевістю, де вони нині живуть, прокочується хвиля дивних злочинів. Хтось викрадає породистих собак. Настав час покласти цьому край і ніхто не зможе вислідкувати злочинців краще, ніж Лессі.

Сімейний пригодницький фільм “Лессі проти викрадачів собак” є продовженням фільму про Лессі, що вийшов у 2020 році. Він був рімейком найпершої екранізації книги про собаку породи коллі. Власне книга про Лессі лише одна, видана у 1939 році. Вона призвела до появи 12 повнометражних фільмів та 15 проектів для телебачення, серед яких телевізійні та мультсеріали.

Генії (16+)

Жанр: драма, країна – США

У головних ролях: Ейдан Джиллен, Гебріел Бірн, Роберт Арамайо

Один з найвеличніших драматургів епохи, лауреат Нобелівської премії у галузі літератури, боєць Спротиву під час Другої світової війни, чийсь чоловік та чийсь коханець. Непересічна людина, яка вплинула на розвиток письменництва, поезії, драматургії та в цілому культури. Мова про Семюела Бекета (Гебріел Бірн). Писав здебільшого французькою, разом з тим багато перекладав на англійську, зокрема і свої роботи. Ірландець за походженням, він брав приклад з також ірландця Джеймса Джойса (Ейдан Гіллен). Їх творами і донині надихаються сучасні автори. Чи не завадить тісна взаємодія двох геніїв особистому розвитку молодшого?

Біографічна драма “Генії” створена режисером Джеймсом Маршем, який до того працював над біографією іншої видатної особистості. У 2014 він зняв “Теорію всього” про життя Стівена Гокінґа. Здебільшого фільми Марша ґрунтуються на реальних історіях, до того ж в його доробку є три документальні фільми.

Ефект парадокса (16+)

 Жанр: бойовик/трилер, країна – США

У головних ролях: Ольга Куриленко, Гарві Кейтель 

Колись Каріну (Ольга Куриленко) цікавили лише наркотики, а нині вона працює на кількох роботах, аби забезпечити щасливу долю своєї єдиної доньки. Випадково вона стає свідком вбивства і з тієї миті усе життя Каріни змінюється. Вбивця (Олівер Тревен) змушує її стати своєю спільницею і поки вона виконує його вказівки, дізнається що її доньку тримають у заручниках. Аби врятувати свою дитину жінка готова на будь-який ризик. Добре, що тепер у неї в руках зброя. З’ясовується, що сина її вимушеного напарника також викрадено. Тож тепер у обох є додатковий стимул вийти з цієї пригоди переможцями.

Бойовик “Ефект парадокса”зняв режисер Скотт Вейнтроб за сценарієм, написаним спільно Семюелем Бартлеттом, Андреа Ієрволино та Фердинандо Делль’Омо. Скотт Вейнтроб 25 років знімає проекти для кіно та телебачення. Найвідоміша з його робіт – цикл Top Gear для британського телебачення. Провідну роль виконала акторка українського походження Ольга Куриленко, яка знялася у майже 70 фільмах.

Марс Експрес

Жанр: бойовик/детектив/мультфільм/трилер/фантастика, країна – Франція

У головних ролях: Лея Дрюкер, Матьє Амальрік, Дэниэл Нджо Лобе

2200 рік подарував світу неймовірний розвиток технологій. У разі загибелі людини всі його спогади можуть бути передані штучному інтелекту, а новим тілом буде робот. Одним із таких створінь є Карлос. Він працює разом з Аліною, яка старанно бореться з алкоголізмом. Удвох вони повинні розшукати зниклу студентку. Можливо, через фінансову скруту, вона надала в оренду “мозковим фермам” свої інтелектуальні здібності. Для цього потрібно вирушити на Марс, де нині функціонує розвинене суспільство, що складається з людей, роботів та людиноподібних роботів, таких як Карлос.

Фантастичний детектив “Марс Експрес” є дебютною роботою художника, режисера та сценариста Жеремі Перена. Робота над мультфільмом тривала 5 років. Перен надихався найкращими зразками франко-бельгійських фантастичних коміксів, а також японською традицією анімації. Особлива увага приділена ретельному продумуванню всесвіту, в якому відбуваються події. Загальний бюджет проекту становив близько 9 млн євро.

Про траву, що засихає 

Жанр: драма, країни – Туреччина, Франція, Німеччина, Швеція

У головних ролях: Мерве Диздар, Деніз Джелилоглу, Мусаю Екісі

Самет — молодий вчитель мистецтва, який на четвертому році обов’язкової роботи у віддаленому селі в Анатолії переживає життєву кризу. Втративши надію на краще життя, він зустрічає вчительку Нурай. Чи допоможе ця зустріч подолати його відчай?

Ціну квитків, розклад сеансів в кінотеатрах вашого міста можна подивитися тут:

Мультиплекс
Планета Кіно
Контрамарка
Кіноафіша

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *