В Одесі затримали блогерів, які зливали ФСБ локації військкоматів

Фото: t.me/SBUkr/12269

СБУ затримала в Одесі сімох блогерів, які намагалися зірвати мобілізацію та зливали локації ТЦК у Telegram-канали ФСБ. Для цього зловмисники знімали провокативні стріми та публікували фейкові повідомлення про українських військових. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

– Крім того, блогери поширювали координати блокпостів та маршрути переміщення мобільних груп від місцевих військкоматів. Окупанти могли використати цю інформацію для підготовки повітряних ударів по місцях зосередження українських захисників. Втім, Служба безпеки зірвала плани ворога та затримала сімох фігурантів, – йдеться у повідомленні.

Серед затриманих – подружжя одеситів, яке зливало локації ЗСУ у проросійський Telegram-канал із загальною аудиторією понад 200 тис. користувачів. За наявними даними, цей інтернет-ресурс адмініструють представники ФСБ.

Окрім подружжя, СБУ затримала ще одного місцевого жителя, який зливав інформацію у цей же Telegram-канал.  Також затримали чотирьох мешканців Одеси, які намагалися зірвати мобілізацію через пости у спеціалізованих групах та чат-ботах популярних месенджерів. Серед них – адміністратор регіонального Telegram-каналу із 15-тисячною аудиторією.

Після затримання зловмисників СБУ провела заходи для убезпечення місць базування та руху українських військових. Під час обшуків у фігурантів вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами злочинних дій.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманих про підозру за ст. 114-1 Кримінального кодексу України (“Перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період”). Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

  • 4 червня пресслужба СБУ повідомила, що у прифронтовому Запоріжжі контррозвідка запобігла серії терактів ФСБ РФ проти військовослужбовців Сил оборони.
  • 24 січня СБУ попередила українців про поширення масштабної email-розсилки на їхні електронні адреси, у тому числі представників органів державної влади та приватних компаній. 

Фото Фото 27 Червня13:21

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *