Чорновіл чекав громадянську війну, а брати Клички два білих ідіоти: зізнання Миколи Вересня

Микола Вересень один з найпопулярніших українських телеведучих другої половини дев’яностих, початку нульових років. В інтерв’ю YouTube-проєкту “Мосейчук+” він розказав як створювався телеканал 1+1, згадав чим здивували його брати Клички та коли могла розпочатися в Україні громадянська війна.

“В 1991 році, коли отримали вже незалежність і об’явили, що буде голосування почали висувати кандидатів у президенти. Висунули і Чорновіла. Я зайшов до нього буквально через дорогу, бо він жив у готелі “Київ”. Не буду брехати, він не казав, що виграє вибори і стане президентом. Але всі навколо нього були впевнені, що стане.  А вже у 1997, буквально за рік до смерті ми зустрілися, у нас були гарні стосунки, і він сказав мені: “Добре, що я не став президентом. Якби став, то тільки б зараз громадянська війна закінчилася”, – згадує Микола Вересень. 

За словами телеведучого Чорновіл боявся, що люди повстануть не проти нього, але проти ідеї. 

“Людям, 70 років розповідали, що Радянський Союз це добре, а потім приходить інша людина котра каже, що СРСР це погано. Немає тумблера, де натискаєш і одночасно всі передумали”, – каже телеведучий.    

При цьому Вересень дуже здивував Ірину Мосейчук тим, що він не любив телебачення і засновнику телеканалу 1+1 Олександру Роднянському довелося ще вмовляти його.

“Я не любив телебачення, тому що на BBC я все робив сам спочатку до кінця і не від кого не був залежний. А на телебаченні купа людей і від усіх них ти залежиш – операторів, освітлювачів та інших. Я був страшенно злий”, – каже Вересеннь.

Згадуючи, як створювалися 1+1 Вересень розказав, звідки Роднянський взяв гроші і яка це була сума.

“Створюючи канал спочатку Роднянський прийшов до Рональда Лаудера який мав 9 мільярдів. В американських мільярдерів була така мода, що треба ощасливити людство. Тому для нього це було місіонерство. Як вони один одного найшли – Лаудер та Роднянський, не знаю. Зараз це смішно виглядає і я можу помилятись, тому це спекуляція чистої води. Але мова йшла, здається, про 22 мільйони доларів. Зараз за це півканалу не зробиш. А тоді повноцінний канал”, – розповіла зірка ТБ.  

Головним конкурентов 1+1 в ті часи був “Інтер” і це протистояння було майже ідеологічне. оскільки всі ведучі “плюсів” і особисто Вересень, спілкувалися в ефірі суто українською мовою, а конкуренти – російською. Тому Роднянский. як генеральний продюсер, неодноразово починав розмову з Вереснем про те, що не зайвим було б спробувати перейти на російську, щоб підняти рейтинги.

“Льоша (Александр Роднянський. – прим. ред) придумав 1+1 і тоді була серйозна боротьба. Він мені казав, дивись, на “Інтері” все російською мовою і в них вищи рейтинги. Суспільство не хотіло цього, бо журналістська, бізнес, медична мова була російська. Серед російського на телебаченні все було краще. Але коли я робив “Один на один. Табу” це переконувало Льошу. Хоча він казав: “А може російською?” І тут прийшли перші результати “піплометрії” – порахували рейтинги. Якби в мене зараз були б такі цифри, мене б призначили начальником всіх каналів України. У мене було 52, а у Баріна, така клікуха у Маслякова, 42. Тобто питання не у мові, а у якості продукту. Відповідно, мова не має значення”, – каже Микола. 

Його проєкт дійсно був одним з найпопулярніших на українському ТБ. А створювали йому високі рейтинги його гості серед яких були Руся Писанка, El Кравчук та брати Кличко. Їхня поява в етері його програми у самого Вересня викликала неоднозначне сприйняття.

“Першими гостями моєї програми стали люди made in Ukraine. Тобто ті, хто став зіркою вже за часів України. Серед них були і Клички, котрі тоді ще жили у Києві. Вони прийшли до мене і сказали: “Ми будемо чемпіонами світу”. А я їм крутив пальцем біля скроні. По-перше, вони білі. На той момент, коли я робив програму чемпіонами світу були тільки чорні. І тут два білих ідіота приходять і кажуть, що будуть чемпіонами світу з професійного боксу”, – пригадав Вересень.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *