Боєць ЗСУ, фронтмен гурту O.Torvald, написав вірш про ЛГБТ на фронті: у соцмережах почалося пекло

Все більше знаменитостей висловлюють свою підтримку прайд місяцю. Саме червень присвячений різноманітним активностям, акцій щодо рівності прав ЛГБТК+ спільноти. Вперше з 2021 року організатори КиївПрайд планують провести його в столиці. Зокрема й Марш Рівності.

Представників квір спільноти підтримав фронтмен гурту O.Torvald Женя Галич, який з перших днів повномасштабної війни служить в ЗСУ та захищає нашу країну від окупантів. Відповідна публікація з’явилась в його соцмережах.

“Вже почався місяць прайду. Місяць гордості та свободи бути тим ким ти є! З початку повномасштабного вторгнення я доєднався до лав сил оборони та на бойових зустрічав дуже різних людей, котрі пропагували різне кохання. Щире кохання – завжди заслуговує на повагу, не важливо наскільки воно традиційне в очах суспільства”, – зазначив 40-річний Галич.

Військовослужбовець, який інколи дає концерти, зазначив: під час виконання бойових задач він зустрічав представників ЛГБТК+ спільноти. Галич не розуміє, чому й досі в Україні цькують геїв, лесбійок, бісексуалів, трансгендерів та інших, чиї сексуальні уподобання відрізняються від гетеросексуальних. Женя зачитав вірш на цю тематику, який сам написав.

“Ми зовсім не схожі, на щастя всі різні. І це робить світ кольоровим. Коли захищаєш свій дім і свободу однакові в тому, що робимо. І там на війні, і в цивільному світі важливі лише почуття. Не має різниці, чи традиційні за своє віддали життя”.

      Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Jenia Galich (@jenia_galich)

В коментарях до позиції Жені Галича, який до речі разом з дружиною Валерією виховує доньку Єву та сина Данила (після 24 лютого переїхали до Польщі), користувачі соцмереж поставилися по-різному. Здебільшого позитивних коментарів більше. Втім і негативних чимало.

  • Відписка. Содомія не має мати місце в здоровому суспільстві.
  • А краще б це був прапор України.
  • Бл*, Женя… Був пацан, і нема пацана.
  • Бути натуралом і підтримувати цих хворих, це як бути українцем і говорить що є хороші руські.
  • Скільки тобі за це заплатили?

Відповідати на коментарі Євген не став. Зазначимо, що у Києві 16 червня планують знову провести Марш Рівності у рамках КиївПрайд. Напередодні організатори заявляли: планують провести його у київському метрополітені. У зв’язку з заходами безпеки участь можуть взяти не більше 500 людей. Втім на це відреагували у Київраді. Там заявили – дозволу проводити Марш Рівності у метро не давали. Та попросили організаторів шукати нове місце.

“Столична влада не погоджувала проведення Маршу Рівності в метро. Із міркувань безпеки організаторів просять обрати іншу локацію. У разі проведення заходу відповідальність за дотримання всіх заходів безпеки покладається на організаторів. Правозахисні та інформаційно-роз’яснювальні заходи, спрямовані на утвердження рівності, є важливими і в умовах воєнного стану. Однак Київський метрополітен – об’єкт подвійного призначення і частина критичної інфраструктури міста, це завжди території підвищеного ризику через обмеженість простору, графік руху поїздів і великий пасажиропотік. Щоб не наражати на небезпеку учасників заходу та пасажирів, уникнути можливих провокацій, міська влада не може дозволити проведення Маршу Рівності в метро”, – йдеться в заяві від КМДА. Нове місце організатори Маршу Рівності поки не розголошували.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *