Ризик інсульту: лікар назвала топ-3 показники, що впливають

Стрибки артеріального тиску збільшують ризик інсульту, але не являють собою єдину причину цього небезпечного стану. Невролог Валерія Ісак розповіла про три показники, які слід тримати під контролем для профілактики гострого порушення мозкового кровообігу.

“Інсульт можна попередити, і це в більшості випадків залежить від старань пацієнта, – написала лікар в Instagram. – Врахуйте всього лише три показники, контроль яких значно збільшує шанс врятувати ваше життя”.

Рівень артеріального тиску

“Все, що вище 140/90 – артеріальна гіпертензія. Артеріальний тиск (АТ) має триматися на нижчому рівні, а в ідеалі – в рамках 120-130 мм.рт.ст. для систолічного АТ і 70-80 мм.рт.ст. для діастолічного АТ, – пише невролог. – Навіть якщо ви не відчуваєте підвищення тиску і почуваєтеся комфортно, це не причина не боротися з гіпертензією. Тому що пропущений високий тиск сьогодні – інсульт або інша серцево-судинна подія завтра”.

Рівень глюкози крові

“Цукор крові повинен бути на рівні нижче 5,6 ммоль/л. Стійке підвищення у межах 5,6-6,9 ммоль/л є порушеною толерантністю до глюкози та натякає на діабет”, – пояснює Ісак.

Рівень холестерину та ліпопротеїдів низької щільності (ЛПНЩ)

Метою для пацієнтів має стати зниження холестерину нижче 5 ммоль/л, а ЛПНЩ – нижче 3 ммоль/л, вважає лікар.

“Підвищені холестерин і ЛПНЩ є ризиком для розвитку атеросклерозу судин та утворення атеросклеротичних бляшок, які в майбутньому можуть перекрити одну з судин, включно з тими, що постачають кров’ю головний мозок, – розповіла вона. – А немає крові – дорівнює ішемія, дорівнює інсульт з усіма його наслідками”.

Топ-новини зараз:
• Молодий місяць у червні 2022: як уникнути неприємностей
• Ліквідовано зрадника України, який командував штабом "армії" "ДНР"
• Шольц розповів, від чого у Путіна болить голова
• Медведєв загрожує Молдові великою війною та перекриттям газу

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *