Названо найкорисніші для здоров’я мозку спеції: доступні кожному

Деякі спеції, які, ймовірно, є на вашій кухні, покращують когнітивні функції та потенційно знижують ризик розвитку хвороби Альцгеймера, повідомили експерти з харчування, інформує Ukr.Media.

Імбир

Він містить сотні фітохімічних речовин, які захищають від окисного стресу. Окислювальний стрес, своєю чергою, може прискорити процес старіння і вважається однією з ключових причин хвороби Альцгеймера.

Куркума

Її основна сполука, куркумін, має нейропротекторні властивості. Спеція допомагає покращити функцію пам'яті та пізнавальні здібності.

Кориця

Ця спеція багата на антиоксиданти, які запобігають накопиченню білка в мозку, пов'язаному з хворобами Альцгеймера і Паркінсона. Вона не лише стимулює процес навчання та формування нових спогадів, допомагаючи нейронам створювати нові зв'язки, а й захищає мозок від негативного впливу стресу.

Чорний перець

Основним лікарським компонентом спеції є піперин, який містить велику кількість антиоксидантів. Вони запобігають пошкодженню здорових клітин мозку, покращують когнітивні функції та пам'ять.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *