Xiaomi розробила “розумну” пов’язку: тепер керувати гаджетами можна силою думки

2 серпня китайська компанія Xiaomi представила електронну пов’язку MiGu, яка дозволяє керувати пристроями “розумного” будинку однією лише силою думки. Подробиці передає сайт Gizmochina.

Пристрій у вигляді пов’язки, що одягається на голову, оснащено трьома датчиками, які зчитують мозкову активність користувача. Штучний інтелект вимірює різницю електричних потенціалів і становить електроенцефалограму (ЕЕГ) користувача, щоб розшифрувати сигнали і перетворити їх у команди для гаджетів. Люди виробляють різні форми хвилі ЕЕГ у різних емоційних станах, і машинне навчання допомагає розпізнавати їх при носінні MiGu.

У китайській соціальній мережі Weibo розробники показали, як на смартфон, підключеному до системи, виводяться показники мозкових хвиль, виміряні електроенцефалографом. Надалі Xiaomi MiGu планують підключити до системи “розумного будинку” ItHome та використовувати для керування пов’язаних з ним побутовими приладами. Крім того, творці технології пропонують оснастити датчиком втоми та використовувати для водіння, щоб запобігати аваріям на дорогах.

Xiaomi провела вже третій онлайн-форум для розробників (хакатон), і різні фахівці представили на ньому нові ідеї, які можуть стати дуже корисними в майбутньому. MiGu Headband стала частиною проекту, який здобув перше місце. Поки невідомо, чи Xiaomi випустить “розумну” пов’язку на комерційний ринок, проте компанія звернула увагу на ідею і вважає її перспективною.

Топ-новини зараз:
• Гороскоп на 5 серпня для всіх знаків зодіаку: для кого день буде сприятливим
• "Зеленський злиться": у МЗС за списком анулювали дві сотні дипломатичних паспортів нардепів
• Брак робочої сили: у Польщі підняли виплати заробітчанам
• Україна перехоплює стратегічну ініціативу у війні – ISW

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *