Україна взяла “золото” на етапі Кубка світу з академічного веслування

Фото: Getty Images

Українська жіноча парна четвірка взяла “золото” на етапі Кубка світу з академічного веслування в Італії. Про це повідомили Національний олімпійський комітет, Федерація академічного веслування та Sport.ua.

Жіноча парна четвірка здобула перемогу на першому етапі Кубка світу з академічного веслування у місті Варезе у складі Наталії Довгодько, Катерини Дудченко, Дарини Верхогляд та Анастасії Коженкової.

У попередньому заїзді команда показала найкращий час серед шести екіпажів, що брали участь у змаганнях. У фіналі українки довели, що їхня перемога у попередньому заїзді не була випадковою. Українки фінішували першими, значно випередивши найближчих конкуренток з Нідерландів та Німеччини – на 1,84 сек. та 2,35 сек. відповідно.

– Ми дуже довго перебували поза Україною: провели три місяці підготовки в Іспанії та проводили там певні змагання. Сьогодні це був наш перший старт у сезоні як команди. Ми хотіли виграти й успішно провести увесь рік задля нашої країни. Ми хочемо робити все для країни, що досі перебуває у стані війни, у важкій ситуації протягом двох років, – прокоментувала результат 33-річна Наталія Довгодько, олімпійська чемпіонка 2012 року.

32-річна Дарина Верхогляд сказала, що ця перемога – перший крок у сезоні. Вона показала, що вся виконана робота в Іспанії була успішною. 25–28 квітня український екіпаж відстоюватиме звання чинних чемпіонок Європи у парних четвірках на ЧЄ-2024 в угорському місті Сегед.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от World Rowing (@worldrowingofficial)

  • 7 квітня 16-річна українська гімнастка Ганна Лащевська здобула «золото» на Кубку світу у Хорватії. Спортсменка з Івано-Франківська стала найкращою у вправах на колоді.
  • У серпні 2023 року українські веслярі прославилися на увесь світ, закінчивши перегони в Таїланді практично у затопленому човні «Дракон».

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *