Магучих та Терлюга здобули “золото” на Європейських іграх-2023, а стрибуни у воду – першу перемогу для України – Новини на KP.UA

Магучих та Терлюга здобули “золото” на Європейських іграх-2023, а стрибуни у воду – першу перемогу для України

Фото: facebook.com/olympicua

У польському Кракові проходять “Європейські ігри-2023”, на яких українські спортсмени здобули для нашої країни низку нагород, у тому числі золото. Про це повідомляє пресслужба Національного олімпійського комітету.

Так, блискучою перемогою української каратистки Анжеліки Терлюги завершилися змагання у жіночому куміті у ваговій категорії до 55 кг на ІІІ Європейських іграх у Кракові.

– 31-річна одеситка, яка здобула у групі дві перемоги та одну сутичку, що завершила в нічию, вже гарантувала себе нагороду. Але не зупинилася на досягнутому та у півфіналі здолала Дженніфер Ворлінг із Люксембургу (2:0). У поєдинку за золото нашій спортсменці вдалося взяти переконливий реванш у болгарки Івет Горанової (2:0). Як і місяць тому, на чемпіонаті Європи їхня зустріч завершилася на благо представниці України, – йдеться у повідомленні.

Тим часом Ярослава Магучих перемогла у другому дивізіоні Європейських ігор-2023 у стрибках у висоту. Спортсменка принесла ще одне “золото” Україні. За даними “Суспільне”, українка виступала у групі А дивізіону 2 на Європейських іграх та посіла перше місце у впевненій перемозі.

Нашій землячкт вдалося перестрибнути висоту 1,91 метра, так само як і на висоті 1,94 метра. Помилка сталася у Магучих, коли вона намагалася перестрибнути висоту 1,97 метра, але з третьої спроби їй це вдалося зробити. Вона була єдиною учасницею, яка досягла такої висоти. Насамкінець, Магучих спробувала подолати планку у 2,02 метри й повторити свій найкращий результат сезону, але це їй не вдалося.

Також Україна виборола перше “золото” Європейських ігор-2023 у стрибках у воду. До складу збірної увійшли Ксенія Байло, Данило Коновалов, Ганна Письменська та Олексій Середа.

Кожна команда мала виконати по шість стрибків на триметровому трампліні та 10-метровій вежі: в індивідуальних категоріях серед чоловіків та жінок та змішаних парах.

Українська команда посіла третє місце після першого стрибка Ксенії Байло на трампліні, за який вона здобула 60,75 бала. Після другого стрибка Данила Коновалова на 68,25 бала “синьо-жовті” стали лідерами та утримували перше місце аж до кінця змагань.

У синхронних стрибках із триметрового трампліна Ганна Письменська та Олексій Середа здобули 72 бали та зміцнили лідерство України на половині фіналу. Ще 72 бали додав Ксенія Байло на вежі. Найбільше балів українській команді приніс віцечемпіон світу Олексій Середа у п’ятому стрибку, який заробив 91,8 очка на вежі.

У вирішальному мікст-стрибку на вежі, дует Байло та Середи отримав 73,5 бала, що дозволило Україні зберегти перше місце та виграти “золото” із загальною сумою 438,3 бала.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *