Жіноча збірна України з волейболу виграла Золоту Євролігу-2023

Жіноча збірна України з волейболу виграла Золоту Євролігу-2023

Фото: facebook.com/CEVolleyball

Жіноча збірна України з волейболу виграла Золоту Євролігу-2023. У фіналі змагань команда перемогла Швецію. Про це повідомив Національний олімпійський комітет України.

– Наша жіноча збірна вдруге в історії після тріумфу у 2017-му стала переможцем Золотої Євроліги! Нагадаємо, що чоловіча збірна України на аналогічному турнірі здобула срібні медалі, — розповіли в НОК України.

У фіналі Золотій Євроліги-2023 у матчі-відповіді Україна перемогла Швецію з рахунком 3:0, але підопічним болгарського спеціаліста Івана Петкова для перемоги достатньо було виграти дві партії.

Жіноча збірна України з волейболу вдруге в історії виграла Золоту Євролігу, зазначило Суспільне Спорт. Вперше це сталося у 2017 році. У фінал, який пройшов у місті Лунд (Швеція) команда вийшла з першого місця у групі. За перемогу у Золотій Євролізі збірна отримає призові в розмірі 100 тисяч євро. Також завдяки результату Україна обійшла Францію у рейтингу команд FIVB та вийшла на 20-е місце у заліку жіночих збірних.

Євроліга — щорічне змагання серед волейбольних збірних, що проводиться під егідою Європейської конфедерації волейболу (CEV). 

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Волейбол в Україні (@volleyball.ua)

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *