Потрапила в скандал через прапор Нагорного Карабаху і планує повертатися на Євробачення: заява вірменської суперзірки

Правилами конкурсу “Євробачення” заборонені політичні висловлювання та протести. Втім, інколи артисти роблять це. Так, наприклад, було на виступі Мадонни в Тель-Авіві у 2019 році, з’явився прапор Палестини. У скандал потрапила і представниця Вірменії на “Євробаченні 2016” Івета Мукучян.

Тоді конкурс, в якому перемогла українка Джамала, проходив в столиці Швеції, Стокгольмі. У прямому ефірі Івета тримала прапор Нагорного Карабаху, який припинив своє існування 01 січня цього року. Тепер артистка повідомила, що готується знову повернутися на пісенний конкурс.

“Мені подобається бути частиною родини “Євробачення”. Як виконавець, який представляв мою країну у 2016 році або вела Дитяче Євробачення у моїй країні-переможниці 2022 року. Люди-Євробачення тримаються разом і цінують кожного в родині. Обіцяю вам, якщо я знайду правильну пісню, я повернуся на цю сцену! А тепер давайте потихеньку занурюємось у дух, бо майже настав час Євробачення 2024″, – заявила артистка.

      Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Iveta Mukuchyan (@iveta.mukuchyan)

Крім досягнутого сьомого місця у фіналі, Івета також стала переможницею голосування на звання найкрасивішої учасниці “Євробачення 2016” Next Top Model, набравши 31,45% голосів та випередивши учасниць із Болгарії та Азербайджану.

10 травня 2016 року під час першого півфіналу Івета Мукучян розгорнула прапор невизнаної в багатьох країнах Нагірно-Карабахської Республіки (перейшла від Вірменії до Азербайджану минулого року) попри те, що Європейський союз мовлення заборонив використовувати несанкціоновані прапори (дозволивши лише ті, що офіційно визнані ООН). У зв’язку з цим організатори конкурсу рішуче засудили поведінку Мукучян та пригрозили Вірменії санкціями, назвавши інцидент серйозним порушенням заборони політичних повідомлень.

У разі повторного порушення заборони буде порушено питання про визначення санкцій та про дискваліфікацію країни з конкурсу. На пресконференції після півфіналу Мукучян, у відповідь на запитання, чому вона підняла прапор Нагірного Карабаху не стала уникати відповіді.

“Єдине, що я хочу сказати і поширити – це мир. Я хочу миру на кордонах, єдине, чого хоче Вірменія – мир. Саме тому я написала цю пісню, бажаючи поширити хвилі кохання. Моє бажання, щоб скрізь запанував мир. Я підняла прапор, бо хотіла, щоб люди сконцентрувалися над цією проблемою. Цьому світові хочу лише миру”, – заявила тоді співачка.

Офіційний представник МЗС Азербайджану Хікмет Гаджієв назвав дії представниці Вірменії провокаційними та неприпустимими.

“Вірменська сторона навмисно вдається до таких кроків з метою заохочення та пропаганди створеної на окупованих азербайджанських територіях незаконного утворення”, – заявив політик.

Зазначимо, що Вірменія бере участь в Євробаченні з 2006 року. Представники країни двічі посідали 4 місце, що є найкращим поточним результатом. Через політичні питання Вірменія не брала участь в Євробачення 2012, яке проходило в Азербайджані.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *