Ярослава Магучіх: Після Олімпіади відпочивати приїду до рідного Дніпра

Фото: Надано Ярославою Магучих

Днями Ярослава Магучіх стала дворазовою чемпіонкою Європи у стрибках у висоту. Ця перемога – визначна подією для Ярослави на шляху до Олімпіади у Парижі. Журналіст Коротко про в ексклюзивному інтерв’ю зі спортсменкою дізнавався про її очікування від ОІ та про те, де вона відпочиватиме влітку.

Хвилюватися не потрібно – все добре!

– Ярославо Олексіївно, ви щойно вдруге поспіль виграли золото чемпіонату Європи. Які ваші емоції і відчуття від цієї перемоги?

 – Я дуже щаслива захистити свій титул чемпіонки Європи і стати дворазовою чемпіонкою Європи. Це дуже круто. Незважаючи ні на що (перед турніром у спортсменки була невелика травма. – Ред.), все ж таки ми зробили це!

– Хвилювались перед фіналом?

– Більше хвилювань було перед кваліфікацією, тому що тоді була так замотана нога, і я не знала, буду виступати чи ні. Тобто все залежало від моїх відчуттів. Я вийшла в сектор і почала робити пробні спроби. Побачила, що можу стрибати і, слава Богу, нічого не відчуваю. Тому ми можемо змагатися.

– Як почуваєтеся зараз?

– Після фіналу відчуваю себе добре. Вже ми приїхали на навчально-тренувальний збір в Естонію. Тут вже були тренування. Все добре.

– До Олімпійських ігор лишається не так вже й багато часу. Який у вас настрій і мотивація саме перед цим стартом?

– Я налаштована серйозно. У мене є мотивація, настрій. Тим паче, це буде вже моя друга Олімпіада. Я вже знаю, як це буде, і я дуже чекаю на неї, тому що, по-перше, хочу відчути атмосферу стадіону – знаю, що майже всі квитки розкуплені. В Токіо цього ми не відчули, на жаль, тому що тоді був ковідний період. Але зараз я хочу отримати ці емоції і запам’ятати їх назавжди.

– Що складніше психологічно – утриматись на вершині чи досягти її?

– Насправді завжди складніше утриматися на вершині, тому що, коли тебе ще ніхто не знає, ніхто від тебе нічого особливого і не очікує – ти просто стрибаєш, і всі в захваті від тебе. А вже потім, коли у тебе є досвід, ти стрибаєш – і люди знають, що ти це можеш, то, звичайно, набагато складніше.

На чемпіонаті Європи виступ спортсменки був під питанням. Фото: Надано Ярославою Магучих

Задоволення від фотосесій – майже як від спорту

– Останнім часом вас можна було побачити на обкладинках глянцевих журналів. І в себе в інстаграмі ви писали про те, що ніщо не заважає вам поєднувати спорт з моделінгом. Хіба це не складно?

– Так, коли у мене було міжсезоння, я мала можливість фотографуватися для обкладинок Elle та Vogue. Вважаю, це найбільш популярні журнали у нас в Україні та і у всьому світі, тому для мене було дуже хвилююче зніматися і бути на обкладинці цих видань. І, насправді, я дуже пишаюся цим. А поєднувати це можна, коли сезон закінчено і у тебе є час на ці фотосесії. І я отримую задоволення від цього, в принципі, як і від спорту. Але якщо обирати між фотосесіями і спортом, звичайно, мені більше подобається спорт, стрибки у висоту.

– Не думали про акторську кар’єру? У вас унікальна зовнішність, що створює певну базу саме для такого розвитку кар’єри.

 – Ну, про акторську кар’єру я ще не думала. Насправді, з моделінгом набагато легше, ніж з акторством. Щоб бути акторкою, треба вчитися, брати якісь додаткові курси, пропрацювати все. Треба відчути та передати зміну емоцій… Можливо, в дитинстві і мріяла, але зараз – ні. Не було таких думок.

Дівчині подобаються фотосесії, але спорт – більше. Фото: Надано Ярославою Магучих

Разом з хлопцем вже п’ять років

– Якщо не помиляюсь, у березні ви публікували у себе кадри з відпочинку у Сан-Себастьяні, де ви обіймаєте хлопця. Це ваш коханий?

– Але це був не відпочинок а така зупинка, по дорозі до тренувального збору. Так, це мій хлопець, Назар Степанов, мій коханий.

Із Назаром Степановим Ярослава зустрічається вже п’ять років. Фото: Надано Ярославою Магучих

– Як давно ви разом?

– Ми разом майже п’ять років.

– Чим він займається? Також спортсмен?

– Він спортсмен. Він бігає 110 метрів з бар’єрами. Учасник чемпіонату Європи, рекордсмен України з бігу на 110 метрів з бар’єрами.

– Мабуть, непросто бути професійною спортсменкою і в той же час мати стосунки, адже часто доводиться бути далеко один від одного?

– Не просто, але, я вважаю, що все можна поєднувати. І у нас плюс у тому, що ми займаємось у одній групі, тому частіше бачимось.

– Де вдалось відпочити цього року?

– Насправді цього року ніде ще не відпочивала. Та думаю, що після завершення сезону приїду у рідне місто Дніпро і буду відпочивати там. А на тренувальних зборах ми були в Португалії, Естонії, по дорозі до Португалії заїхали у Сан-Себастьян, тому це можна теж поєднати, але відпочинку як такого не було.

– Яке головне завдання перед собою ставите зараз?

– Звичайно, зараз головне – це підготовка до Олімпійських ігор, і ще раз підготовка до Олімпійських ігор!

– Про що мрієте?

– Мрію, як і всі українці, – про закінчення війни. Щоб всі люди повернулись додому і відновлювали Україну.

Поруч із легкоатлеткою завжди її тренер Тетяна Степанова. Фото: Надано Ярославою Магучих

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *