Бабуся Катрін Деньов, байкер Том Гарді й екзорцист Рассел Кроу: в кіно з 20 червня

Цього тижня в український прокат вийде п’ять нових фільмів. 

Бабуся з міста (16+)

Жанр: драма/комедія, країни – Бельгія, Франція

У головних ролях: Катрін Деньов, Андреа Райзборо, Морган Сейлор

20-річна студентка Чарлі (Морган Сейлор) воліла б і далі захоплено вивчати економіку, однак змушена переїхати до своєї хворої матері. Лорі (Андреа Райзборо) потрібен догляд, до того ж хтось має дбати про її ферму з вирощення органічних яєць. Доньці та матері складно знайти спільну мову через розбіжності у поглядах, що виникли між ними давно. Нові обставини ситуацію лише ускладнюють. Цілковитою несподіванкою для обох стає приїзд Соланж (Катрін Деньов). Волелюбна француженка-феміністка колись давно поїхала на батьківщину, залишивши в США свою маленьку доньку Лору. Відтоді Лора та Соланж не бачились, а Чарлі навіть не знала, що в неї є бабуся. Соланж дізналася про хворобу своєї доньки та хоче налагодити нарешті стосунки.

Комедійна драма “Бабуся з міста” створена у співпраці кінематографістів з Бельгії та Франції. Разом з тим фільм є англомовним, а події відбуваються у США. На одну з головних ролей запросили Катрін Деньов, легендарну французьку акторку, яка знялася у понад 150 фільмах.

Екзорцизм (18+)

Жанр: жахи, країна – США

У головних ролях: Рассел Кроу, Сем Вортінгтон, Адам Голдберг

Актор Ентоні Міллер (Рассел Кроу) отримав пропозицію знятися у фільмі жахів. Тематика його не відштовхує та й після періоду, коли певні погані звички заважали повноцінній роботі, Ентоні дорожить можливістю зніматися. Чим довше триває процес фільмування, тим помітнішими стають зміни у поведінці чоловіка. Найбільше це турбує його доньку Лі (Райан Сімпкінс). Те, що починає відбуватися довкола Ентоні перетворить його життя на суцільний жах. От тільки на відміну від фільму це не можна вимкнути чи перемотати.

Трилер та жахи “Екзорцизм” зняв Джошуа Джон Міллер. Він син актора Джейсона Міллера, який зіграв священика у культовому фільмі жахів “Екзорцист” 1973 року. Це друга режисерська робота Міллера після 25-річної перерви у режисурі та п’ятий фільм по написаному ним сценарію. На головну роль запросили зіркового Рассела Кроу – неодноразового номінанта та володаря премії Оскар за кращу чоловічу роль. Зйомки проходили у Північній Кароліні у листопаді та грудні 2019 року.

Байкери (16+)

Жанр: драма/кримінал, країна – США

У головних ролях: Остін Роберт Батлер, Джоді Комер, Том Гарді

Події розгортаються у Чикаго у середині 1960-х років. Спільнота байкерів Vandals MC наповнювалася тими, хто любив рев двигуна та швидкість, а також поважав харизматичного та сильного лідера Джонні (Том Гарді). Вони були більше, ніж однодумці чи друзі, скоріше родина. Кожен новий учасник привносив щось своє. Зрештою, гуркіт байків змінився від чогось величного до звуку, що віщує лихо. Про цю спільноту багато може розповісти Кеті (Джоді Комер). Вона з першого погляду закохалася у Бенні (Остін Батлер), одного з байкерів. Коли поведінка спільноти почала більше нагадувати злочинну діяльність, аніж клуб по інтересам, Кеті дуже хотіла, аби Бенні облишив цю справу.

Кримінальна драма “Байкери” – це дітище режисера та сценариста Джеффа Ніколса, який повернувся до кінематографу після 7 років перерви. Задум зняти подібний фільм з’явився у нього у 2013 році. Зйомки проходили у Цинцинатті, штат Огайо, наприкінці 2022 року.

Кріпачка (16+)

Жанр: історична драма/анімація, країна – Польща

Це історія молодої жінки Ягни в польському селі наприкінці XIX століття. У цьому осередку пліток й постійної ворожнечі багатих і бідних тримає разом лише гордість за свою землю, відданість колоритним традиціям і глибоко вкорінений патріархат. Вирішивши обрати власний життєвий шлях, жінка опиняється між суперечливими бажаннями найбагатшого фермера села, його старшого сина та можновладних чоловіків. Спротив Янги приводить її на шлях трагічного зіткнення з сільською громадою.

Караоке (16+)

Жанр: комедія, країна – Франція

У головних ролях: Мішель Ларок, Клаудия Тагбо, Дэвид Мор

Усім потрібен відпочинок та перезавантаження. Відома на весь світ оперна співачка Бенедикта (Мішель Лароке) обрала для відпочинку не самий прийнятний спосіб. Після розгульної ночі, подробиці якої набули широкого розголосу, вона швидко втрачає свою репутацію, а разом з тим і популярність і подальшу можливість успішно будувати кар’єру. Єдина людина, яка не відвернулася від неї у ці скрутні часи – хатня робітниця Фату (Клаудіа Тагбо). Жінка є палкою прихильницею караоке. Аби відволікти та розрадити Бенедикту, вона вмовляє її на пару взяти участь у всесвітньому конкурсі караоке в Японії. Вокальні дані однієї жінки та непохитна воля до перемоги іншої здатні творити дива.

Французька комедія “Караоке” – це дітище режисера та сценариста Стефана Бен Лахсена. Це друга його режисерська робота та сьома сценарна. Музику для фільму написала талановита Анн-Софі Верснейн, яка раніше створила музикальний супровід для 22 картин.

Ціну квитків, розклад сеансів в кінотеатрах вашого міста можна подивитися тут:

Мультиплекс
Планета Кіно
Контрамарка
Кіноафіша

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *