Боксер Хижняк взяв 20-те золото України на Європейських іграх-2023

Боксер Хижняк взяв 20-те золото України на Європейських іграх-2023

Фото: t.me/nocukraine

Срібний олімпійський призер Олександр Хижняк завоював двадцяте золото для України на Європейських іграх-2023 у Польщі. Увечері 1 липня 27-річний боксер з Полтави переміг хорвата Габрієля Веочича, повідомила Федерація боксу України уранці 2 липня.

– Перші фото Олександра Хижняка відразу після перемоги у фіналі Європейських ігор над хорватським боксером… Федерація боксу України щиро вітає срібного призера ОІ-2020 та бажає завжди досягати своєї мети, — написали у фейсбуці федерації.

Хижняк завоював золото у ваговій категорії 8️0️ кілограмів. Як пише Суспільне Спорт, українець у першому ж раунді відправив суперника у нокдаун, проте той зміг підвестися. Перемогу він здобув у другому раунді, відправив хорвата у нокаут.

2 липня відбудеться останній, 11-й змагальний день Європейських ігор-2023, які розпочалися у Кракові 21 червня. Українські спортсмени змагатимуться у двох видах спорту — каное-слаломі та кікбоксингу. У кікбоксингу Тімур Бриков боротиметься за золото. Збірна України знаходиться на третьому місці у медальній таблиці після десятого дня Європейських ігор-2023. Україна виборола 39 медалей – 20 золотих, 11 срібних та 8 бронзових.

Медаль Олександра Хижняк — єдина нагорода України з боксу на Європейських іграх-2023. Решта боксерів не змогли вийти навіть у півфінал змагань. 28 червня Хижняк став єдиним українським боксером, якому вдалося відібратися на Олімпійські ігри-2024, вийшовши до півфіналу Європейських ігор. Олександр Хижняк має нагороди зі всіх трьох своїх Європейських ігор. У 2015 році він здобув бронзу у Баку, а у 2019 році — золото в Мінську. Він також срібний призер літніх Олімпійських ігор-2020.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *