Нейтральному велогонщику в Італії включили гімн Росії – Україна звернулася до МОК

Фото: velodaily.ru

Україна звернулася до Міжнародного олімпійського комітету через російський гімн на велогонці Vicenza Bionde-2024 в Італії. Гімн пролунав попри те, що переможець Віктор Бугаєнко виступав у нейтральному статусі, повідомив Національний олімпійський комітет.

– Організатори грубо порушили рекомендації МОК, коли під час церемонії нагородження переможців відкрито включили державний гімн країни-агресорки. Відповідно, українська сторона вимагає провести розслідування даного факту та вжити всіх необхідних заходів для недопущення подібних інцидентів, – сказано у заяві.

Звернення також направили до Федерації велосипедного спорту Італії. Спільний лист підписали президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт, т.в.о. міністра молоді та спорту Матвій Бідний та президент Федерації велосипедного спорту України Андрій Грівко.

У заяві сказано, що під час Vicenza Bionde-2024 організатори грубо порушили рекомендації про участь “нейтральних” спортсменів з Росії та Білорусі.

28 квітня 20-річний росіянин Віктор Бугаєнко виграв перегони для велосипедистів до 23 років під час шосейної велогонки Vicenza Bionde-2024 в Італії.

Фото: facebook.com/minmolodsport

  • Нейтральний статус російських та білоруських спортсменів на літній Олімпіаді-2024 у Парижі – це максимум, якого можна досягти сьогодні, заявив в інтерв’ю в.о. міністра молоді та спорту України Матвій Бідний.
  • Міжнародний олімпійський комітет допустив російських і білоруських спортсменів до літніх Ігор у Парижі у нейтральному статусі, проте заборонив брати участь в церемонії відкриття Олімпіади.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *