Почуваюся непогано: Чарльз III вийшов у світ і подав приклад усім британцям

5 лютого 2024 року король Великобританії Чарльз III публічно оголосив про свій діагноз. Монарх зізнався, що лікарі виявили у нього онкологічне захворювання та оголосив, що на деякий час відійде від виконання офіційних обов’язків. Під цим король мав на увазі те, що він перестане з’являтися на публіці, але повністю відмовлятися від роботи він все ж таки не став. Чарльз III продовжив займатися питаннями, пов’язаними з документами, а також у дистанційному форматі проводити зустрічі з урядовцями.

У квітні разом зі своєю дружиною Каміллою Паркер Боулз король навіть встиг провести невелику романтичну відпустку в маєтку Біркхолл у Шотландії, присвячену річниці їхнього весілля. І хоча медики радили королю скоротити всі пересування до мінімуму, щоб не наражати організм на зайвий стрес, Чарльз не захотів пропускати таку важливу для нього подію.

Чарльз і Камілла

Чарльз і Камілла

Усі три місяці, які пройшлися відколи стало відомо про хворобу короля, британці турбувалися за його здоров’я. Втім, нещодавно з Букінгемського палацу надійшли добрі новини. Стало відомо, що Чарльз III на фоні лікування почувається добре і готується до першого виходу у світ. І справді, нещодавно у супроводі дружини король знову з’явився на публіці. Він разом із Камілою відвідав онкологічний центр та поспілкувався з хворими. Головною метою короля було показати пацієнтам, що здаватися не можна навіть перед найсерйознішими діагнозами. При цьому про свій стан король говорив ухильно, наголошуючи, що все добре.

«Почуваюся непогано. Коли тобі повідомляють про це, це завжди трохи шок, чи не так? Я добре, дякую», – сказав король.

Король приїхав до онкологічного центру

Король приїхав до онкологічного центру

Чарльз III мав досить життєрадісний вигляд і охоче позував фотографам.

Офіційні представники короля повідомили, що наразі коригують його розклад на найближчі кілька місяців. У планах монарха продовжують з’являтися нові заходи, проте гарантувати, що він буде присутнім на них, все-таки неможливо. Все залежатиме і від здоров’я Чарльза III, і від рекомендацій його лікарів. Відомо, що король продовжує лікування, його точний діагноз тримається в секреті.

Чарльз III та його дружина поспілкувалися з пацієнтами

Чарльз III та його дружина поспілкувалися з пацієнтами

Нагадаємо, що продовжує боротися з раком й Кейт Міддлтон. Про свій діагноз принцеса Уельська дізналася після того, як у січні 2024 року перенесла операцію на черевній порожнині. Дружина принца Вільяма не з’являлася на публіці вже чотири місяці, а у своєму зверненні до британців попросила дати їй трохи часу, щоб вона змогла пройти через цей непростий етап разом із сім’єю.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *