Удар по Одесі 15 березня: російська ракета влучила в будинок, загинули фельдшер та співробітник ДСНС

Фото: t.me/dsns_telegram

Вдень у п’ятницю, 15 березня, РФ вдарила по Одесі. У місті пролунало декілька вибухів, є загиблі та постраждалі, повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

– Загинули фельдшер та співробітник ДСНС, які після першого вибуху приїхали надавати допомогу на місце. Серед медиків та рятувальників також є тяжко поранені. Загальна кількість постраждалих уточнюється, всім надається необхідна медична допомога, – зазначив Кіпер. 

В мерії міста уточнили, що всі діти, що на момент початку атаки знаходились в навчальних закладах, знаходяться в укриттях, з ними «все ок».  

– Рятувальники ДСНС одразу прибули на місце удару та приступили до гасіння вогню, розбору завалів і пошуку постраждалих. Під час проведення робіт ворог повторно наніс ракетний удар, внаслідок якого загинув рятувальник, – розповіли в ДНСН.

За попередньою інформацією, травмовано 20 людей, з яких 5 – співробітники ДСНС. Всім постраждалим надається необхідна допомога.

Ударом також пошкоджено 10 приватних будинків, станція технічного обслуговування, газопровід низького тиску та 2 пожежно-рятувальні автомобілі. Наразі тривають роботи щодо ліквідації пожежі газопроводу та приватного будинку на загальній площі близько 120 кв. м.

Фото Фото 15 Березня12:21

  • 6 березня російська ракета вдарила за 500 метрів від президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса під час їхнього спільного візиту до Одеси 6 березня. Делегації, які перебували з робочим візитом в Одесі, відчули на собі вплив удару та побачили «грибоподібну хмару» диму. 
  • За даними речниці Сил оборони півдня Наталі Гуменюк, ціллю удару РФ по Одесі 6 березня була припортова інфраструктура. Він не пов’язаний із конкретним візитом президента Зеленського. Гуменюк додала, що РФ, ігноруючи обіцянки і зобов’язання, завдавала ударів по інфраструктурі і напередодні зернової угоди, і під час її дії, і після її завершення.
  • Під час візиту до Одеси Зеленський та Міцотакіс відвідали багатоповерхівку, в яку РФ влучила у ніч проти 2 березня. Жертвами російського БПЛА стали 12 людей, серед яких 5 – маленькі діти. 

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *