У Миколаєві двоє правоохоронців продавали ритуальному агентству дані щодо небіжчиків

Фото: Немеш Янош / УНИАН

Працівники ДБР викрили двох правоохоронців, які продавали ритуальному агентству інформацію про щойно померлих громадян з закритої державної бази даних. Як повідомили в пресслужбі ДБР, власниця та два співробітники миколаївського ритуального агентства вирішили збільшити свої прибутки та «обійти» місцеву конкуренцію у похоронному бізнесі.

Вони домовились з двома правоохоронцями та купляли у них конфіденційну інформацію щодо померлих з адресами та контактами родичів. Бували випадки, коли за 3 хвилини після повідомлення до правоохоронного органу рідними померлого про факт смерті до них вже телефонувало агентство й пропонувало свої послуги.

Наразі працівники ДБР задокументували майже 700 фактів збуту правоохоронцями інформації за винагороду.

Ритуальна фірма платила правоохоронцям відсоток з «прибутку» за кожного небіжчика. Вартість даних за одного померлого становила приблизно 1000 грн. Наразі правоохоронцям та їх двом поплічникам повідомлено про підозру. Готується повідомлення про підозру п’ятому учаснику оборудки, який працює у ритуальному агентстві.

  • 5 березня на Одещині ДБР викрило командира взводу однієї з військових частин протиповітряної оборони Одеської області на тому, що він продав понад 20 тонн стратегічного палива. 
  • 4 березня Міністерство оборони під час аудиту виявило 30 тисяч турнікетів, які майже рік пролежали на складах Командування медичних сил. Наразі частину цієї продукції вже передали військовослужбовцям.  

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *