Внаслідок атаки РФ в Києві зруйнована частина художньої академії імені Бойчука

Фото: REUTERS/Valentyn Ogirenko

Під час ранкового обстрілу Києва уламки російської ракети впали на Київську державну академію декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука. Внаслідок чого зазнала руйнувань центральна частина корпусу, повідомили в пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

– Зокрема, вщент зруйновані спортивна зала, конгрес-хол та виставковий центр. Також суттєвих пошкоджень зазнали приміщення кафедр та авдиторії закладу, – розповіли у відомстві.

На місці працюють правоохоронні органи та ДСНС. За попередньою інформацією, загиблих немає. Постраждала завідувачка лабораторії Академії. Вона госпіталізована. За даними відомства, протягом найближчого терміну буде оцінено масштаби руйнувань та передбачено заходи для здійснення протиаварійних робіт на зруйнованих об’єктах.

Внаслідок удару РФ є семеро постраждалих.  Двоє з них госпіталізовані. Іншим медики надали допомогу на місці.

– Рятувальники продовжують розбирати завали. Поруч зі зруйнованим приміщенням державного учбового закладу знаходиться гуртожиток, де було чимало людей. На щастя, там руйнувань немає і ніхто не постраждав, – наголосив Кличко

Київська державна академія декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука є вищим мистецьким навчальним закладом Києва. Названа на честь художника Михайла Бойчука. Її було засновано у грудні 1999 року на базі Київського художньо-промислового технікуму. З 2009 року на базі інституту проводиться щорічний фестиваль «Рутенія», який охоплює мистецтво каліграфії Сходу, Азії, латинського Заходу, України та Росії.

Удар РФ по Києву. Фото: REUTERS/Valentyn Ogirenko

  • РФ атакувала Київ з Криму. Вибухи пролунали одразу після оголошення повітряної тривоги о 10:30. Є влучання в Печерському та Солом’янському районах, уламки впали у Дніпровському та Голосіївському районах. 
  • Наймолодшій постраждалій 16 років, а найстаршій 53. Попередньо, обійшлося без загиблих.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *