Військового не пустили в салон потяга разом із собакою – він майже три години стояв у тамбурі

Фото: facebook.com/yulia.lytvynenko.3

У поїзді «Укрзалізниці» чоловік у військовій формі був змушений їхати у тамбурі вагона, оскільки разом з ним був великий службовий собака. Про це розповіла пасажирка того ж вагона Дар’я Бронська.

– Мені соромно, що в країні війна, а людина у військовій формі зі своїм хвостатим другом не може проїхати з пункту “А” до пункту “Б” з усіма зручностями разом у вагоні, – написала дівчина. – Вони їхали разом, але у тамбурі. Майже три години. Запитавши в хлопця, чому він із речами в тамбурі, він важко зітхнув і сказав: “Не пускають”. Я була в такому шоці, що навіть не стримала сліз… Людина, яка нас захищає, і службовий собака має їхати понад 2,5 години в тамбурі, – підсумувала вона.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від НарКОТІК (@daria_bronska)

Дівчина уточнила у працівника поїзда, чому так сталося. Той пояснив, що собака в загривку понад 45 см не може просто так їхати. Вона додала, що “їхала в новій електричці, де місця валом. Невже не знайдеться якогось кута, місця хоча б біля полиці для валіз?!», сказала жінка. Жінка закликала «Укрзалізницю» переглянути правила перевезення тварин.

Користувачі соцмереж швидко розповсюдили цю історію і звернулися до представників УЗ для роз’яснень. У компанії відповіли, що є затверджені Мінінфраструктури правила перевезення тварин, яких компанія має дотримуватись. Кажуть, що в цій ситуації пасажир та його собака подорожували за правилами: у регіональних поїздах собаки великих порід (понад 45 см у загривку) перевозяться у крайніх тамбурах першого та останнього вагонів під наглядом супровідника. При цьому в УЗ визнали, що правила вже застарілі. І команда працює над їх оновленням.

  • Раніше “Укрзалізниця” вибачилася перед військовим, який змушений був стояти в тамбурі потягу через скаргу, що від нього “погано пахне”. У компанії заявили, що військового виставили пасажири, а стюарди не зреагували на ситуацію.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *