РФ готує масштабну кампанію з дезінформації та очорнення ЗСУ

Фото: t.me/akovalenko1989

Росіяни готують масштабну кампанію щодо дезінформації українців та дискредитації Збройних сил. Ворожі вкидання відбуватимуться на тлі спроби нового наступу влітку. Інформаційна ескалація прогнозується на травень-червень. Про це в ефірі проекту “Тема з Мосейчуком” заявив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

– Вони намагаються вселяти, що Збройні Сили не те, що не здатні дійти до меж 91-го року, а й навіть утримати те, що є, – сказав Коваленко. – Паралельно з такими наративами росіяни намагатимуться розповсюджувати фейки про бунти в українській армії. Вони вигадують різні історії про бунти офіцерського складу проти нового головнокомандувача. Там дуже багата плеяда фейків.

За його словами, за основу кампанії росіяни братимуть певні події на фронті і в тилу ЗСУ: вони “роздмухуватимуть” справжні масштаби завданих збитків. Він нагадав, що після ударів по Харкові, відразу почалися вкидання про нібито 350 тисяч солдатів, які підуть на Харків.

  • Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю американській телерадіокомпанії CBS News заявив, що найближчими місяцями розпочнеться великий наступ російських військ. Йдеться про кінець травня чи червні. Він наголосив, що Україні потрібна допомога прямо зараз.
  • Російські пропагандисти регулярно намагаються розповсюджувати свої фейки в Україні. Найчастіше це роблять за допомогою Telegram-каналів та інших соцмереж. Напередодні вони просували інформацію про нібито підготовку росіянами масованих обстрілів.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *