В Маріуполі пролунав потужний вибух, свідки говорять про пожежу на бетонному заводі

Фото: t.me/mariupolrada

В ніч на 15 грудня у тимчасово окупованому росіянами Маріуполі виник потужний вибух. Як повідомили в Маріупольській міській раді, він пролунав в районі ПортСіті – колишнього найбільшого торговельно-розважального комплексу, що був повністю зруйнований окупантами.

Місцеві пабліки кажуть про те, що після вибухів на місці спостерігались сильний дим та полум’я, що  свідчать  про серйозні наслідки інциденту. В соцмережах вже зявились фото та відео з місця вибуху. На них чутно сирени швидкої допомоги та видно клубні диму.

Попередньо на цьому місці розташовувалася база особового складу російських військових.

– Така собі Маріупольська Чорнобаєвка. Це друга бавовна майже в одному самому місці. Перша була 07 вересня. Окупанти не навчились. Тому по розполагє та місцю зберігання техники прилетіло ще раз. Місце досі оцеплене, швидки пів-ночі вивозили поранених з Порт-Сіті. Тепер питання, як витягнути технико “тихесенько”, – прокоментував вибух радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

Вибух в Маріуполі 15 грудня. Фото: https://t.me/mariupolrada/18348

У кінці листопада у Маріуполі було зафіксовано 15-кратне перевищення норм радіаційного випромінювання. Його зафіксували на пляжі “Піщаний” біля порту, де виміряно 4,04 мкЗв/г, порівняно з безпечною нормою 0,26 мкЗв/г. 

При цьому російські окупанти спробували розповсюдити серед місцевих жителів дезінформацію, стверджуючи, що високий рівень радіації пов’язаний з “нещодавнім штормом” і він “безпечний”.  
 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *