Солдата РФ засуджено до 12 років за викрадення дитини військовослужбовиці ЗСУ

Фото: pixabay.com

Російський військовий під час окупації частини Чернігівської області викрав 15-річну дитину української військовослужбовиці. Він намагався змусити маму хлопчика “зливати” секретну інформацію окупаційним військам. Український суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років, пише Офіс Генерального прокурора.

– Розслідування встановило, що 19 березня 2022 року російські військові викрали 15-річного хлопця в одному із сіл Чернігівського району. Вони протиправно утримували його протягом чотирьох днів, щоб змусити матір – військовослужбовцю Збройних сил України – надавати відомості про місця дислокації українських військових підрозділів. Представники держави-агресора чинили психологічний тиск на жінку. Систематично дзвонили їй і надсилали повідомлення із погрозами вчинити фізичне насильство щодо сина. Крім того, змушували його записувати голосові повідомлення, які надалі відправлялися матері, – розповіли правоохоронці.

Російський військовий викрав 15-річну дитину. Фото: facebook.com/pgo.gov.ua

Неповнолітнього утримували в неналежних санітарних умовах у гаражних та підсобних приміщеннях, позбавивши можливості зв’язатися з рідними, додали в Офісі. Захоплення та утримання дитини як заручника прямо заборонено міжнародним гуманітарним правом. Військовослужбовця РФ визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни. Вироком суду його засуджено до 12 років позбавлення волі.

Раніше слідча комісія Організації Об’єднаних Націй заявила, що знайшла додаткові докази російської воєнной агресії та воєнних злочинів в Україні, включаючи зґвалтування та депортацію дітей до РФ. Президент Володимир Зеленський розповів, що вже було задокументовано понад 110 тисяч порушень російськими загарбниками законів та звичаїв війни на території України.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *