Прикордонники показали останні дні оборони Авдіївки

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом чотирьох місяців РФ втратила під Авдіївкою більше 40 тисяч своїх військовослужбовців та сотні одиниць бойової бронетехніки. Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, в якому розповідається про останні дні оборони міста.  

За даними відомства, російські війська вели масштабні штурми Авдіївки з жовтня минулого року.  За чотири місяці активних боїв ворог втратив пораненими і вбитими понад 45 000 тисяч військових.

– Впродовж цього часу поруч з підрозділами ЗСУ та іншими силами оборони за місто бились і українські прикордонники. Свої позиції після відповідного наказу командування вони залишили тільки 17 лютого, – йдеться у відомстві.

Вони також оприлюднили відео, в якому бійці ДПСУ, які тримали позиції у гарячих точках, розказують про пережите. У них вони згадують найважчі моменти протистояння російським військам.

  • Про рішення вивести людей з Авдіївки головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив 17 лютого. 18 лютого речник ОСУВ “Таврія” Дмитро Лиховій констатував, що Сили оборони України завершили виведення підрозділів із міста.
  • Наразі ситуація на Авдіївському напрямку залишається надскладною. Сили оборони завдали ворогові критичної поразки, але переважаючі кількісно збройні сили РФ продовжують тиснути. Наразі Третя окрема штурмова бригада продовжує знищувати ворога на Авдіївському напрямку. Станом зараз на рахунку підрозділів бригади: понад 500 ліквідованих окупантів; до 20 ворожих броньованих машин та танків; ЗРК, артсистеми, САУ та значна кількість автотехніки росіян. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *