Помер маріупольський журналіст та засновник туристичного клубу Юрій Некрасовський

Фото: 0629.com.ua

У Києві помер маріупольський журналіст, письменник та інженер Юрій Некрасовський, який понад 50 років тому заснував у місті перший туристичний клуб. Про це повідомило видання 0629.

– Некрасовський помер 7 січня у своєму новому житлі за 40 км від Києва. Йому надали модульний будинок, призначений для переселенців, де він прожив лише два дні, – йдеться у повідомленні.

Некрасовський вважався в Маріуполі людиною-легендою: був першим у місті, хто заснував туристичний клуб і почав розвивати туризм спочатку на машинобудівному заводі “Азовмаш”, а потім і на міському рівні. Він написав кілька книг, планував видати свої спогади про окупацію Маріуполя, але не встиг.

Некрасовський пережив повномасштабне російське вторгнення у Маріуполі, його квартиру спалили, а будинок зруйнували. Згоріли його філателістична колекція, кіт загинув. Самого журналіста врятували сусіди, які доставили його в укриття. У Київській області він отримав нове житло, але прожив у ньому лише два дні.

  • 7 січня на фронті загинув поет та автор збірки «Вірші з бійниці» 33-річний Максим Кривцов із позивним “Далі”. Його вірші переспівав гурт Yurcash.

Фото: 0629.com.ua

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *