Пам’ятник Булгакову у Києві прикрасили цитатами із Білої гвардії

Пам’ятник письменнику Михайлу Булгакову на Андріївському узвозі у Києві обвісили українофобськими цитатами, а також розмістили вимогу про його демонтаж. Як повідомили активісти у соцмережі Facebook, на горі мішків, якими від ракетних ударів Росії захищено пам’ятник Булгакову на Андріївському узвозі, з’явилися цитати з його роману «Біла гвардія».

«Всі мерзотники. І гетьман, і Петлюра. Але Петлюра ще й погромник».

«Я б вашого гетьмана, – кричав старший Турбін, – за влаштування цієї миленької України, повісив би першим! Хай живе вильна Україна вигляд Києва до Берліна! Півроку він знущався з російських офіцерів, знущався з усіх нас. Хто заборонив формування російської армії? Гетьман. Хто тероризував російське населення цією мерзенною мовою, якої і на світі не існує? Гетьман».

Так тепер виглядає пам’ятник Булгакову. Фото: Pozdniakov Vadym/facebook.com

– Закликаємо міського голову ухвалити рішення про його (пам’ятник. – Авт.) демонтаж, – вимагають активісти.

  • Український інститут національної пам’яті нещодавно визнав пам’ятники Булгакову символом російської пропаганди. На думку експертів Інституту, у своїх творах Булгаков перекручував українську мову, глузував з української автокефальної церкви та заперечував саме існування української нації. Як приклад було наведено роман «Біла гвардія».
  • Музей Булгакова в Києві не погоджується з тим, що Булгаков був українофобом, і назвав висновки Інституту національної пам’яті оціночними та маніпулятивними.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *