Крах Іл-76 під Білгородом: стали відомі прізвища членів екіпажу

Журналісти-розслідувачі проекту “Схеми” оприлюднили прізвища членів екіпажу російського літака Іл-76, який 24 січня впав у Білгородській області РФ. Про це повідомляє ” Радіо Свобода “.

Журналісти отримали список екіпажу у складі шести осіб, які мали супроводжувати цей політ, і верифікували їхні посади та приналежність до військової авіації. Родичі підтвердили загибель трьох із них. Так, загибель командира літака Станіслава Беззубкіна підтвердила його дружина. Вона сказала, що про це їй повідомили у російському Міністерстві оборони. Востаннє вона спілкувалася з чоловіком близько 7:30 ранку (за російським часом), у цей час він мав вилітати з Москви. Дружина бортінженера Олексія Пілуєва зазначила, що знає про його загибель, але офіційно детальної інформації їй ще не надали. А загибель штурмана Олексія Високіна підтвердила його двоюрідна сестра. Вона сказала, що їй стало відомо від його батьків.

Члени екіпажу Іл-76. Фото radiosvoboda.org

Підтверджень смерті інших членів екіпажу немає. Але під фото бортового радиста Ігоря Саблінського у соцмережі з’явилися коментарі, в яких висловлюють співчуття щодо його загибелі. Також політ мав обслуговувати бортінженер авіадесантного обладнання Сергій Житеньов та помічник командира корабля на прізвище Чмирьов, але поки не вдалося підтвердити їхню загибель, зазначають журналісти “Схем”.

Ігор Саблінський. Фото radiosvoboda.org

Згідно з витоками з російських баз даних, місцем служби п’яти членів екіпажу вказано 117-й військово-транспортний авіаційний полк. При цьому інформацію російської влади про те, що на борту також були українські полонені, поки журналістам перевірити не вдалося.

  • Головне управління розвідки МОУ повідомило, що запланований на 24 січня обміну полоненими з Росією не відбувся. Наразі відомство не має даних, чи перебували українські полонені на борту Іл-76.
  • 24 січня російський військово-транспортний літак Іл-76 зазнав аварії в Білгородській області. У РФ стверджують, що на борту літака нібито було 65 полонених українських військовослужбовців.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *