​Командувач сил ТрО “Південь” на Одещині змушував підлеглих будувати йому будинок

Фото: dbr.gov.ua

Командувача регіонального управління сил ТрО «Південь» повідомили про підозру – він змушував підлеглих будувати йому будинок. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Посадовець залучив трьох військовослужбовців до будівництва свого маєтку ще у 2023 році. Вони понад рік будували дім для начальника, отримуючи при цьому доплати за нібито виконання бойових завдань на передовій.

– Йому повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, що заподіяло істотну шкоду в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу, – йдеться у повідомленні.

  • 7 серпня 2023 року Личаківський суд Львова обрав запобіжний захід військкому із Закарпаття – тримання під вартою із правом внесення застави у 805 тисяч гривень. Чоловіка підозрюють у використанні солдатів на будівництві власного будинку. 
  • 18 серпня 2023 року у ДБР повідомили, що в одній з військових частин Одещини заступник командира батальйону майже рік змушував підлеглих будувати йому приватний будинок. Бійці змушені були виконувати цей незаконний наказ з серпня 2022 року.

Фото Фото 03 Червня13:00

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *