Двох депутатів Сумської облради затримали на хабарі за махінації у медицині

Фото: t.me/SBUkr/11555

Співробітники СБУ спільно з НАБУ викрили на корупції двох депутатів Сумської облради. Посадовці пропонували хабар керівництву військової адміністрації обласного центру. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

– За 100 тис. американських доларів фігуранти хотіли «пролобіювати» об’єднання кількох місцевих медзакладів в одну лікарню і погодити кандидатуру її очільника. У такий спосіб фігуранти планували встановити «контроль» за розподілом бюджетного фінансування новоствореної медустанови. Крім того, після реорганізації вони пропонували керівництву міста регулярні «відсотки» від обсягу держфінансування для нової лікарні, – йдеться у повідомленні.

Депутатів затримали на гарячому під час передачі ними першої частини хабаря у розмірі 50 тис. доларів. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їх про підозру за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (“Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”).

  • Українські правоохоронці викрили на корупційній схемі директора приватного підприємства та ексдиректора одного із ДП Міністерства оборони України. Зловмисники вимагали хабар у розмірі 600 тисяч доларів за передачу права забудови земельної ділянки Міноборони. 
  • Антикорупційні органи спільно із СБУ затримали чиновників Запорізької облради під час спроби підкупу. Вони дали гроші директорові медустанови для участі компаній у тендерах та фінансових операцій з банками.

Фото Фото 26 Березня19:36

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *