Зеленський зустрівся з вчителями та переможцями учнівських олімпіад

Зеленський зустрівся з вчителями та переможцями учнівських олімпіад

Фото: President.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський напередодні Дня освітян вручив державні нагороди педагогам, а також сертифікати на здобуття премії глави держави переможцям міжнародних учнівських олімпіад. Про це повідомляє сайт Президента.

Зеленський зазначив, що цього року професійний день освітян особливий, оскільки збігається із Днем захисників та захисниць України, з Покровом. Це надає святу надзвичайного змісту, зазначив він. Президент подякував педагогам за їхню роботу, наголосивши на її важливості для суспільства. За його словами, незважаючи на все і за будь-яких умов – навіть під час сигналів повітряної тривоги – вони вчать дітей бути людяними, освіченими та сміливими, а отже – бути українцями.

– Принциповість воїна – це майже завжди продовження принциповості твоєї родини та твого вчителя. Будь-які можливості держави – це завжди відображення знань та талантів її людей, уміння людей реалізувати цей талант. Що захищають люди: світло чи темряву, порядність чи зло, життя чи неволю – усе це те, чого вони вчилися і чого навчилися, чого їх вчили. Буває – дистанційно, буває – безпосередньо, але завжди має бути щиро, інакше просто не спрацює, – наголосив Президент, звертаючись до освітян. – Багатьом із нас пощастило з учителями. Україні пощастило, що у нас є такі педагоги – такі вчителі, вихователі, такі викладачі та наставники. Усі ми бачимо, що можете ви, коли бачимо, що може Україна – наші люди, наші захисники та захисниці.

З нагоди Дня працівників освіти Глава держави вручив ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня, «За заслуги» ІІ та ІІІ ступенів, княгині Ольги І та ІІІ ступенів, а також надав почесні звання «Народний учитель України» та «Заслужений учитель України». Зеленський також вручив сертифікати на здобуття премії Президента переможцям міжнародних учнів олімпіад та їхнім наставникам. У 2023 році команди школярів з України в умовах військового стану взяли участь у семи міжнародних учнівських олімпіадах з математики, фізики, хімії, біології, астрономії та астрофізики, географії, інформатики та здобули 28 медалей, у тому числі 1 золоту, 7 срібних.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *