Під Балаклією виявили тіло чоловіка, якого закатували росіяни

Під Балаклією виявили тіло чоловіка, якого закатували росіяни

Фото: facebook.com/police.kharkov

На Харківщині у селищі Савинці правоохоронці вилучили тіло закатованого росіянами чоловіка з численними слідами тортур. Про це повідомляє поліція Харківської області.

– Чоловіка поховали під час окупації на центральному цвинтарі. Свідки розповідають, що на тілі були величезні гематоми, синці, на руках сліди від мотузок. Відкрито кримінальне провадження. Тіло було спрямоване на судово-медичну експертизу. На місці поховання працювали слідчі та криміналісти слідчого управління Головного управління у Харківській області. 59-річний Юрій Кривич був бізнесменом, затятим шанувальником України. Це не сподобалося деяким локальним. Про це розповів його рідний брат Ігор, – наголошують правоохоронці.

За його словами, у загиблого був конфлікт із місцевими жителями напередодні, вони йому погрожували, що він “неправильно поводиться”. Сусіди повідомили, що 27 квітня минулого року його забрали військові РФ із так званої “ЛНР”, а за добу тіло чоловіка знайшли у дворі. Поховали загиблого 2 травня 2022 року. За словами старшого слідчого з особливо важливих справ слідчого управління поліції Харківської області Ганни Пономаренко, немає жодних сумнівів у тому, що саме російські військові скоїли цей злочин.

– На той час у смт Савинці знаходилися військові так званої “Л/ДНР” та військові російської федерації, є свідчення, що його забирали військові. Після того його було знайдено вже з тілесними ушкодженнями, – повідомила Пономаренко. – Наразі при оперативному супроводі Управління карного розшуку тривають слідчі дії, встановлюються люди, які можуть бути причетні до вбивства Юрія Кривича.

Раніше в братській могилі в Борівському районі Харківської області виявили тіла щонайменше 17 людей. Їх направили на експертизу. Правоохоронцям про масове поховання повідомили мешканці села Копанки. За їхніми словами, російські окупанти збирали тіла загиблих у всьому районі. 13 квітня привезли двома вантажівками, екскаватором вирили яму глибиною до 3 метрів і всі тіла скинули туди. Потім місце поховання зрівняли танками.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *