Під Києвом чоловіки більше року зберігали кинутий росіянами ЗРК та ракети до нього

Під Києвом чоловіки більше року зберігали кинутий росіянами ЗРК та ракети до нього

Фото: facebook.com/pol.kyivregion

На Київщині правоохоронці викрили двох чоловіків, які зберігали кинутий російськими військами ЗРК “ТОР” та ракети до нього. Про це повідомляє поліція Київської області у соціальній мережі Facebook.

– 38 та 45-річні жителі Бориспільського району незаконно роздобули та зберігали зенітно-ракетний комплекс та боєприпаси агресорів. За попередніми даними, зброю залишили російські війська під час бойових дій на території Чернігівської області… Спочатку поліцейські виявили та вилучили ЗРК ТОР, який один із фігурантів ховав у Броварському районі. Після проведення низки оперативно-розшукових заходів правоохоронцям вдалося встановити місцезнаходження бойових запасів у комплекс – їх зберігав другий правопорушник в іншому регіоні Київської області в орендованому гаражному боксі, – розповіли правоохоронці.

Згодом у ході обшуків поліція вилучила ще 2 секції з 8 зенітними ракетами, які призначені для вирішення завдань протиповітряної та протиракетної оборони. За рішенням суду боєприпаси передано на потреби ЗСУ. Вартість ракет складає близько 30 мільйонів гривень. За фактом зберігання, придбання та передачі бойових припасів без передбаченого законом дозволу чоловікам повідомили про підозру. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

ЗРК ТОР застосовують для ураження літаків, гелікоптерів, крилатих ракет та інших повітряних цілей. Ракети мають дальність стрілянини до 15 км. На бойовій машині розміщуються пускова установка із чотирма ракетами, станція виявлення та цілевказівки, апаратура управління ракетами.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *