Зеленський зустрівся у Білому домі із віцепрезиденткою США Камалою Гарріс

Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський зустрівся із віцепрезиденткою Камалою Гарріс у межах свого робочого візиту до США. Про це повідомив Офіс президента України.

– У Білому домі Президент України зустрівся з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, – йдеться на сайті глава держави.

Повідомляється, що Зеленський подякував Гарріс за потужну підтримку України з боку США, зокрема за посилення ППО й допомогу з енергетичним обладнанням напередодні складного зимового періоду. Поінформував про українське бачення справедливого миру та процес його імплементації. Розповів про забезпечення функціонування «зернового коридору», що сприяє підтриманню глобальної продовольчої безпеки.

– Володимир Зеленський також поінформував Камалу Гарріс про зростання української економіки. Він наголосив, що додатковий захист цивільної та критичної інфраструктури є запорукою повернення українців у свої рідні міста й досягнення країною економічної незалежності, – також сказано в повідомленні.

Камала Гарріс написала у своїх соцмережах, що “чітко сказала президенту Зеленському: ми з Україною”.

– В Україні на кону стоїть свобода українського народу, а також міжнародні правила та норми, – зазначила вона.

Володимир Зеленський переговорив із Камалою Гарріс після зустрічі з президентом США Джо Байденом. Це перша особиста зустріч Зеленського з Гарріс під час візиту президента України до США після повномасштабного вторгнення Росії.

Камала Гарріс – перша в історії США жінка — віцепрезидент, а також перша людина афроамериканського та азійсько-американського походження на цій посаді.

У межах робочого візиту до США Володимир Зеленський також уперше зустрічався зі спікером Палати представників Конгресу, республіканцем Майком Джонсоном.

In Ukraine, the freedom of the Ukrainian people — as well as international rules and norms — is on the line.

I made clear to President Zelenskyy today: We stand with Ukraine. pic.twitter.com/cz5P7vlv94

— Vice President Kamala Harris (@VP) December 12, 2023

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *