Поліція проводить обшуки через затоплення київського метро

Фото: npu.gov.ua

У середу, 13 грудня, слідчі поліції Києва розпочали проведення одночасних обшуків у «Київському метрополітені», «Метробуді» та структурних підрозділах КМДА в рамках кримінального провадження за кваліфікацією «Службова недбалість». Про це повідомляє Національна поліція України.

– Слідство має  перевірити наявність прорахунків на етапах проєктування, будівництва та експлуатації цього відрізку підземки. А також встановити відповідальних осіб, внаслідок діяння яких трапилися розгерметизація та затоплення тунелю метрополітену, – йдеться у повідомленні.

У поліції зазначають, що станції метро слугували також укриттям для киян та гостей міста під час повітряної тривоги. Окрім того, тепер через аварію у метрополітені тисячі людей вимушені шукати інші способи пересування столицею.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура. Водночас поліція вживає усіх можливих заходів для перерозподілу наземних транспортних шляхів, розвантаження проїзду і полегшення пересування киян.

8 грудня влада Києва оголосила про закриття шести станцій “синьої” гілки через аварійний стан тунелю. Причиною ремонту стала розгерметизація та підтоплення тунелю. Закрити довелося станції «Деміївська», «Голосіївська», «Васильківська», «Виставковий центр», «Іподром» і «Теремки». За словами Віталія Кличка, ремонт може тривати пів року.

Фото Фото 13 Грудня10:20

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *