Зеленський вперше зустрівся з новим главою Угорщини та обговорив фронт із президентом Польщі

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Український президент Володимир Зеленський, який зараз перебуває з візитом у Вільнюсі, вперше зустрівся з новим президентом Угорщини Тамашем Шуйоком. Про це повідомляє Telegram-канал глави держави.

– Обговорили підготовку Глобального саміту світу. Запросив Угорщину взяти участь у саміті. Запропонував приєднатися до Вільнюської декларації G7 про підтримку України та розпочати роботу над двостороннім договором безпеки. Дякую за підтримку суверенітету та територіальній цілісності України, – написав глава держави.

Також під час візиту Зеленський поспілкувався зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою. Український лідер розповів про нічні ракетні обстріли об’єктів енергетики, про важку ситуацію в Харкові. Зеленський наголосив. що Україна критично потребує посиленої підтримки партнерів. Насамперед – ППО.

– Також обговорили підготовку Глобального саміту миру у Швейцарії, співпрацю щодо приєднання нашої держави до ЄС та НАТО, підготовку двосторонньої угоди про безпеку. Дякую за послідовну підтримку України та незмінну оборонну допомогу, – написав він.

  • 11 квітня президент Зеленський прибув до Литви для участі у саміті Тримор’я та для переговорів із главами держав-партнерів.
  • На полях саміту Тримор’я Зеленський зустрівся із президентами чотирьох країн – Литви, Латвії, Чехії та Румунії.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *