Зеленський розповів про нового командувача Сил спецоперацій і ситуацію на фронті

Фото: facebook.com/zelenskiy.official

Новий командувач Силами спеціальних операцій Збройних сил України (СЗГ ЗСУ) Сергій Лупанчук є досвідченим офіцером, який брав участь у бойових діях. Про це розповів президент України Володимир Зеленський.

= Провів заміну в командному складі ЗСУ. Призначив полковника Сергія Лупанчука новим командувачем СЗГ. Це досвідчений офіцер, бойовий офіцер, правильний командир та людина, яка може додати нашим СЗГ нові потужності, – заявив Зеленський.

За його словами, колишній командувач СЗГ генерал Віктор Хоренко продовжуватиме виконувати спеціальні завдання у складі Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

 

При цьому сам Хоренко зазначив, що йому невідомі причини відставки з посади командувача Сил спецоперацій. Подання на його звільнення головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не робив, сказав він в ефірі ток-шоу УП.

– Причини особисто не знаю. Скажу так, дізнався про це із засобів масової інформації. Спілкувався з головнокомандувачем (Валерієм Залужним), який також пояснити мені цього не зміг.Главком мав робити відповіден подання, але він мені відповів, що такого не робив. Не розумію, що сталося, – сказав він.

Він також розповів, що Залужний викликав його та питав, чи він в курсі ситуації. Генерал-майор відповів заперечно. Стосовно подальшої своєї долі Хоренко також не знає. Він запевнив лише, що “робитиме все, для перемоги України”.

Раніше 3 листопада президент Володимир Зеленський розповів, що підписав указ про призначення Сергія Лупанчука на посаду командувача СЗГ. Ще одним указом глава держави зняв з посади командувача СЗГ Віктора Хоренка.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *