Зеленський підписав закон про нацменшини в Україні, який прискорить євроінтеграцію

Фото: facebook.com/zelenskiy.official

Український лідер Володимир Зеленський повідомив, що підписав 3 листопада закон про “Про національні меншини (спільноти) України”. Про це свідчить вечірнє звернення Зеленського.

– Підписав сьогодні важливий закон про національні спільноти. Реалізували ще один критерій для нашої євроінтеграції. Додаткові гарантії для національних спільнот в Україні, додаткові гарантії нашого руху до Євросоюзу. Продовжуємо роботу далі у виконанні рекомендацій Єврокомісії, – сказав він.

Цей закон дозволить пришвидшити європейську інтеграцію України. Закон дає оновлене визначення терміна національні меншини (спільноти), заснованого на інклюзивному підході та відповідної Рамкової конвенції про захист національних меншин у 1995 році.

У законі сказано, що національна меншість (спільнота) України – це постійна група громадян України, які не є етнічними українцями, проживають на території України в межах її міжнародно визнаних кордонів, об’єднані спільними етнічними, культурними, історичними, мовними та/або релігійними ознаками, усвідомлюють свою приналежність до неї, виявляють прагнення зберегти та розвивати свою мовну, культурну, релігійну самобутність.

За законом, публічні заходи (збори, конференції, мітинги, виставки, навчальні курси, семінари, тренінги, дискусії, форуми, інші публічні заходи), організовані для осіб, що належать до національних меншин, можуть проводитись мовами відповідних національних меншин (спільнот). Культурно-мистецький, розважальний або видовищний захід, який організовують і проводять особи, що належать до національної меншини (спільноти), може проводитися мовою відповідної національної меншини (спільноти).

Крім того, у населених пунктах, в яких традиційно проживають особи, що належать до національних меншин, допускається розповсюдження внутрішньої та зовнішньої реклами, а також реклами у відповідних аудіальних та аудіовізуальних медіа місцевої категорії, виконаної державною мовою та дубльованими мовами відповідних національних меншин. Ці положення не застосовуються до державної (офіційної) мови держави, визнаної Верховною радою України державою-агресором або державою-окупантом, тобто російською мовою.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *